6.3 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

ACTUALITATE | Care sunt medicii de familie care vor realiza testări rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2?

Custom ad 1

Un număr de 65 de medici de familie din județul Buzău au încheiat, până la acest moment, contracte sau acte adiționale cu Casa de Asigurări de Sănătate Buzău și vor realiza testări rapide pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 pacienţilor care prezintă simptome specifice COVID-19.

Lista poate fi consultată AICI și poate suferi modificări de la o zi la alta, situația, într-o continuă dinamică, putând fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Buzău.

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică Buzău anunță că cele patru centre de evaluare constituite la nivelul județului sunt funcționale și pot asigura consultații buzoienilor confirmați cu SARS-CoV-2.

Pentru a ajunge într-un centru de evaluare, un buzoian confirmat pozitiv cu coronavirus trebuie să anunțe, mai întâi, medicul de familie pe listele căruia este înscris, cadrul medical fiind cel care înștiințează Direcția de Sănătate Publică, instituție care realizează, ulterior, programarea pacientului la centrul de evaluare.

Odată ajuns în centrul de evaluare, bolnavul cu COVID-19 va fi consultat, i se vor preleva analize de sânge și radiologice, iar în baza rezultatelor va primi tratament de specialitate, inclusiv antiviralul FAVIPIRAVIR, dacă medicul specialist va considera oportună administrarea acestui medicament.

În fiecare centru de evaluare se pot realiza până la 18 programări/ zi, în intervalul orar 8.00-14.00.

Cele patru centre de evaluare a pacienților confirmați cu COVID-19 funcționează la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău (Gârlași), la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, la Spitalul Orășenesc Nehoiu și la Spitalul de Boli Cronice Smeeni.

Programarea pacienților cu COVID-19 la aceste centre este realizată doar de către Direcția de Sănătate Publică.

Sursă: Instituția Prefectului Județul Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente