marți, aprilie 16, 2024

Ziua Culturii Naționale: donație de carte pentru Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu

Custom ad 1

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău a primit în aceste zile, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, o interesantă donație de carte de la Asociația „Școala Ardeleană de Editare și Promovare a Cărții”. Este vorba despre un proiect de donație derulat de această asociație la nivel național către bibliotecile României.

Astfel, volumul „Eminescu – începutul continuu”, de Irina Petraș, împreună cu alte 24 de titluri de cărți ale Editurii Școala Ardeleană, precum „Deontologia Opiniei între Etică și Retorică”, de Tudor Cătineanu; „Europa lui LIM (sau ce iese din cuvinte poem se numește)”, de Liviu-Ioan Mureșan; „Existență rituală. Despre poezia lui Ioan Alexandru”, de Ion Pop, sau „Fidelitatea clasicismului”, de Petru Pistol, au intrat în colecțiile Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” Buzău.

Editura Școala Ardeleană din Cluj a publicat, începând cu anul 2014 până în prezent, aproape 1.000 de titluri importante pentru cultura română și universală, incluse în peste 50 de colecții. Îşi propune să continue tradiţia „renaşterii ardelene” și se remarcă în primul rând prin publicarea de cărți din domenii ale științelor umaniste: istorie, critică și istorie literară, filosofie, studii culturale, teatrologie, precum și a lucrărilor academice, a tezelor de doctorat și a altor lucrări științifice și universitare.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole