joi, aprilie 25, 2024

Cosmin Crăciun, buzoianul care se află în drum spre Cercul Polar

Custom ad 1

Trei săptămâni. 10.000 km. 10 țări: Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca sau Germania.

Buzoianul Cosmin Crăciun, în vârstă de 36 de ani și Dacia Dusterul său au pornit, în urmă cu două zile, alături de încă trei temerari din Făgăraș, Brașov și Satu Mare, în expediția ”Dincolo de Cercul Polar”. Vor fi pe drum în jur de 3 săptămâni, vor parcurge aproximativ 10.000 de km și vor traversa 10 țări. Punctul final al expediției este Laponia, țara lui Moș Crăciun.

În Laponia vreau să merg pentru că iubesc provocările, îmi place să merg mult cu mașina, iar acum voi avea ocazia ca, după un drum lung, să descopăr „partea înghețată a lumii”. Eu am încredere în mașina mea pentru că este Duster, este o mașină fiabilă, nu se poate compara cu alte mașini. Singura modificare pentru temperaturi extreme va fi montarea unui încălzitor de silicon pentru filtrul de motorină, ușurând pornirea mașinii. De asemenea, nu am rețineri pentru că am sistemul Webasto de încălzire și sunt sigur că nu voi întâmpina probleme datorate frigului nici eu, și nici mașina mea, pot fi și -30 de grade Celsius. Oriunde am ajuns cu Dusterul, nu am avut probleme, nu văd de ce aș avea probleme acum.”, a povestit Cosmin despre expediția ”Dincolo de Cercul Polar”.

Cei patru și-au propus ca traseul de aproximativ 10.000 de km să fie parcurs cu costuri minime. Tocmai de aceea ei își vor petrece nopțile în cort și vor mânca hrană semi-preparată sau gătită de ai înșiși, la bordurile mașinilor care îi vor însoți în călătorie. Dusterul lui Cosmin, singurul care se află la volanul unei mașini românești, este dotat cu un cort modern, aflat pe plafonul mașinii, în care acesta își va petrece 20 de nopți, unele dintre ele cu temperaturi de până la – 30 de grade celsius. Mașina este dotată cu un sistem de încălzire Webasto, care asigură încălzirea printr-o tubulatură care va fi conectată la cort, permițându-i acestuia să doarmă în cort chiar și în nopțile cu temperaturi extrem de scăzute.

Cei patru sunt convinși că pregătirea psihică este cea mai importantă pentru o asemenea expediție. De regulă ei aleg drumul cel mai frumos, dar poate nu și cel mai ușor. Totuși, nu merg niciodată la risc. Își planifică temeinic expedițiile și traseele. ”Aventurierul merge pentru drum, nu pentru destinație. Turistul merge pentru destinație.

Cosmin este membru al Clubului Best Ride, fiind un pasionat al concursurilor de off-road, ca și colegii lui de expediție. Cei patru s-au cunoscut la competițiile de profil, toți fiind pasionați ai sportului pe patru roți.

Expediția ”Dincolo de Cercul Polar” poate fi urmărită atât pe pagina de Facebook a lui Cosmin, dar și pe canalul lui de YouTube.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole