Senatorul Vlad Mircea Pufu a pășit în 2022 cu gânduri mari pentru Organizația Municipală a PNL Buzău, pe care o conduce în calitate de președinte. Vlad Pufu își propune ca în noul an să atragă cât mai mulți membri de partid tineri, pentru că, în opinia sa, tinerii reprezintă viitorul politic al României. Pentru asta, parlamentarul buzoian, care este și membru în Comisia de Cultură a Senatului, intenționează să pună la punct o serie de proiecte cu impact la publicul tânăr.

Vlad Pufu a vorbit la Focus TV, în emisiunea Sens Direct, despre lucrurile care l-au influențat în tinerețe și care i-au însuflețit pe tineri în perioada de dinainte de Revoluție, când accesul la informații era aproape imposibil. Senatorul buzoian a rememorat cum tinerii Buzăului ante-revoluționar se întâlneau și discutau despre subiecte la modă, la care puțini oameni aveau acces. Vlad Pufu crede că că recreere a atmosferei și spiritului acelor vremuri ar putea fi de bun augur și pentru tinerii din prezent.

“Vreau să inițiem un număr de proiecte care să ne reprezinte. Pe mine m-a influențat în viață, dacă vă aduceți aminte, la Casa Tineretului, era cenaclul acela SF, la care veneau cei mai reprezentativi scriitori din literatura SF românească, atunci la modă. Era la modă și în ilegalitate, cumva. Venea Florian Pittiș, se crease un spirit și analizam rock-ul european și mondial. Era o atmosferă extraordinară. Se crease un spirit și de așa ceva au nevoie buzoienii și românii, să creeze și recreeze acel spirit. E nevoie de astfel de proiecte, care să creeze o perspectivă”, a spus senatorul Vlad Pufu la Focus TV.

Potrivit parlamentarului, aceste întâlniri și dezbateri ale tinerilor au făcut ca Buzăul să fie un oraș la modă, iar spiritul acelor ani a făcut ca oamenii ce l-au alcătuit să ajungă să aibă un cuvânt important de spus ulterior, după Revoluție.

“Și înainte de 1989, în Buzău se petreceau foarte multe lucruri la modă, cumva pe contrasensul politicii de atunci. Și era cumva tentant, avea o aură de mister. Eram racordați la ce se întâmpla afară, eram dornici să aflăm. Toate acestea au format personalități. Tinerilor trebuie să le oferi anumite perspective ca să îi poți atrage”, a mai adăugat Vlad Mircea Pufu.

Sursă: Şansa News | Video: Focus TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.