joi, iulie 18, 2024

CULTURĂ | Teatrul George Ciprian găzduiește a VIII-a ediție a Săptămânii Teatrului Tânăr

Custom ad 1

Teatrul „George Ciprian” Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, organizează în perioada 29 septembrie – 03 octombrie 2021 cea de-a VIII-a ediție a Festivalului SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR. Evenimentul, devenit deja un reper cultural al Buzăului, își propune să scoată în evidență noua generație de artiști, fie că este vorba despre actori, regizori sau scenografi. Timp de 5 zile Teatrul George Ciprian va oferi publicului iubitor de teatru spectacole în care vedeta este tânărul actor.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău precizează, cu privire la acest eveniment că ”este un eveniment ajuns la cea de-a 8-a ediție, care pune în lumină atât tinerii actori, regizori, scenariști, deosebit de talentați, dar și dorința buzoienilor de a participa la evenimente culturale. Cultura este cea care ne face mai buni, care arată partea frumoasă a lumii și cea care ne unește. Am susținut și voi susține întotdeauna evenimentele culturale de valoare, mai ales când sunt puse în scenă de tineri!

Iată ce spectacole pot vedea iubitorii de teatru din Buzău, în cadrul Săptămânii Teatrului Tânăr:
MIERCURI, 29 SEPTEMBRIE, ORA 19.00 – FORMA LUCRURILOR, de Neil Labute, regia Silviu Debu, cu: Anca Dumitra, Lucioan Ionescu, Andreea Alexandrescu, Anghel Damian
Teatrul de Comedie, București, 1h 50min (fără pauză)
Cât de departe poți merge în speranța că vei fi acceptat, apreciat, iubit? De cele mai multe ori, foarte departe. Iar dacă persoana de care te îndrăgostești are o imagine care corespunde cu normele de frumusețe acceptate de societate, e foarte ușor să te lași condus de instinct și să ajungi să fii pus(ă) în situații absurde pe care să nu mai poți (sau să nu mai vrei?) să le conștientizezi. Într-o perioadă în care imaginea contează parcă mai mult decât oricând, spectacolul ne amintește „cât de obsedați putem fi câteodată de exteriorul lucrurilor, de forma lor”. (Silviu Debu)

JOI, 30 SEPTEMBRIE, ORA 19.00 – VINDECARE, de Alex Ștefănescu
Ești un om de succes formidabil, reușita e a doua ta natură și obții mereu, fără excepție, tot ce-ți dorești? Nu greșești niciodată şi lucrurile ies tot timpul conform planului? Trăiești într-o stare constantă de extaz, creativitate, recunoștință, pozitivitate și liniște sufletească? Ai succes nebun in dragoste, câștigi constant la loto și trăieşti în opulență regală şi de bun gust? Totul se leagă în viața ta și nu știi ce-i aia suferință de orice fel? Felicitări, te poți bucura în voie de viața ta perfectă și instagramabilă! Pentru ceilalți… există o Vindecare! E un concert! Simplu! O voce și o chitară ce explorează soluțiile posibile pentru viața celorlalți 99% dintre oameni.

VINERI, 1 OCTOMBRIE, ORA 19.00 – GENUL ACUZATIV, text și regie Mimi Brănescu
Cu: Denisa Irina Vlad, Gabriela Codrea, Adela Lazăr, Ioana Dragoș Gajdo, Sorin Ionescu, Richard Balint, Pavel Sîrghi
Teatrul „Regina Maria”, Oradea – Trupa „Iosif Vulcan”, 1h 30min. (fără pauză)
După moartea soțului ei, Marina pornește la drum hotărâtă să se răzbune pentru fiecare nedreptate pe care a suferit-o din partea celor apropiați. Nimic nu e iertat și uitat, totul e consemnat în jurnalul său. Așadar, se hotărăște să spună tot, fără rezerve, fără ascunzișuri: frust și la obiect. Când planul pare a fi întrerupt de un eveniment neprevăzut, fiica ei preia frâiele. Genul acuzativ este o tragicomedie încântătoare, în care amestecul de comic și dramatic recreează un episod desprins parcă din viața de zi cu zi a unei familii obișnuite. Situațiile și dialogurile sunt de un umor nebun, personajele se eliberează de formalități și fățărnicii, dar scot la iveală grave imperfecțiuni de caracter și ridică întrebări serioase cu privire la relațiile de familie.

SÂMBĂTĂ, 2 OCTOMBRIE, ORA 11.00 – S.O.S., DISPAR POVEȘTILE!, un spectacol de Oana Răsuceanu, în Sala Consiliului Județean Buzău
Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, 1h 10min. (fără pauză) / 4 ani +
Mara este o fetiță de 7 ani care iubește poveștile. E înconjurată de cărți, de cuvinte, de personaje care îi sunt prieteni buni: Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roșie, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii. Până într-o bună dimineață, când toate cuvintele tipărite s-au evaporat, lăsând în urmă paginile goale. Poveștile au dispărut! Ce anume le-a făcut să dispară? Și cum poate Mara să le salveze? Păduri întregi tăiate. Ape invadate de plastic. Încălzirea globală. Prin mici gesturi și acțiuni concrete – în direcția protecției și salvării mediului înconjurător – Mara redă speranța și readuce cuvintele înapoi, în paginile cărților de povești.

SÂMBĂTĂ, 2 OCTOMBRIE, ORA 19.00 – EMISIE: TITANIC VALS – ÎN DIRECT LA MICROFON, după Tudor Mușatescu, în regia lui Matei Lucaci – Grunberg, în sala Teatrului George Ciprian
Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea
2h 40min. (cu pauză)
O zi de miercuri în plin război: 23 august 1944 – epoca de aur a radioului. În cadrul unui program de radio cu știri mai mult sau mai puțin importante, cu reclame mai mult sau mai puțin necesare, anunțuri mai mult sau mai puțin relevante, celebra Companie Teatrală „Tony Purdelea” interpretează în direct, la microfon, comedia Titanic Vals, după Tudor Mușatescu. Spectacolul Emisie: Titanic Vals urmărește realizarea unei transmisii de teatru radiofonic și pătrunde în culisele acesteia. Este despre teatru – în spirit interbelic, despre radio – în plină glorie, despre actori – în deplinătatea carierei lor și despre Marele Război – pe care nimeni nu îl poate controla. În studioul de radio, actorii sunt dramatici, sunt frumoși, sunt triști, sunt invidioși, sunt profesioniști, sunt teatrali, sunt bufoni, sunt vii și sunt în control. Însă, în afara radioului, imprevizibilul este cel care, în mod tragic, va prelua controlul. Emisie: Titanic Vals este o comedie despre o comedie, cu un strop de seriozitate.

DUMINICĂ, 2 OCTOMBRIE, ORA 11.00 – CARINA PE DRUMUL SPRE CASĂ, un spectacol de Oana Răsuceanu, cu Adina Lucaciu, Irina Vlecescu, Lavinia Pele, Andrei Barbu, în sala Consiliului Județean Buzău
Asociația Culturală pentru Educație prin Artă, 1h (fără pauză) / 4 ani +
Carina se pierde de părinții ei într-unul dintre mall-urile orașului. Ajunsă singură pe străzi necunoscute, trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl parcurge alături de Margo – pisica orașului. Pisica cunoaște fiecare stradă, fiecare bloc, fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina descoperă un oraș necunoscut, colorat și plin de magie.

DUMINICĂ, 3 OCTOMBRIE, ORA 19.00 – GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA, adaptare de Vlad Trifaș, după Carlo Goldoni, cu Theodora Sandu, Mihaela Mardare, Otilia Pătrașcu, Ioana Farcaș, Mihaela Aldea, Bogdan Farcaș, Andrei Radu, Alin Teglaș, Nelu Neagoe, Paul Niculae, Adrian Ancuța, Lucian Orbean, Răzvan Băltățeau, în Sala Teatrului George Ciprian
Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești, 1h 40min. (fără pauză)
În lumea agitată, flecară și zgomotoasă a locuitorilor micului sat de pescari de lângă Veneția, destinele se întrepătrund gălăgios. Bărbații se ocupă cu pescuitul, în timp ce nevestele și iubitele, volubile și certărețe, își umplu timpul cu treburile casnice și micile intrigi. Dincolo de tot, în această lume plină de dinamism, dar și de superficialitate frivolă, o tușă puternică de umanitate se lasă a fi întrezărită.

Biletele se găsesc la Teatrul George Ciprian, la Agenţia de Bilete a Teatrului „George Ciprian” sau online https://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php
0740.496.561 / 0760.553.761
Preț bilet: 50 lei
Reduceri: 35 lei pentru pensionari, 20 lei pentru elevi/ studenți

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole