joi, aprilie 18, 2024

ACTUALITATE | Garda de Mediu: ”Un mediu curat este esențial pentru sănătatea umană și pentru bunăstare”

Custom ad 1

Acțiunile pe care le desfășoară Garda Națională de Mediu sunt pentru a preveni și pentru a stopa degradarea mediului înconjurător prin abandonările și incinerările de deșeuri de orice tip, inclusiv de respectare a legislației de mediu în vigoare. Garda de Mediu Buzău efectuează, constant, controale pe teritoriul județului Buzău, cu scopul de a sancționa neregulile și de a ne determina să dobândim un comportament responsabil față de mediul înconjurător.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii august, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău au efectuat un număr de 464 de controale planificate și neplanificate conform procedurii de inspecție și control, stabilite prin legislația în vigoare, aplicând un număr de 187 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.405.000 lei.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea legislației de mediu în vigoare, și anume: funcționarea fără a deține autorizație de mediu/ acte de reglementare, abandonarea de deșeuri reciclabile și menajere în alte locuri decât cele stabilite, depozitarea neconformă a deșeurilor, incinerarea deșeurilor cu încălcarea prevederilor legale, transportul deșeurilor reciclabile/ menajere/ de construcții și demolări, fără întocmirea formularelor de încărcare – descărcare deșeuri.
De asemenea, în aceeași perioadă, au fost confiscate și două mijloace de transport – autoutilitare, care transportau deșeuri de construcții, fără a deține contract pentru valorificarea acestor deșeuri cu o societate autorizată, cât și pentru neîntocmirea formularelor de încărcare – descărcare deșeuri conform prevederilor legale.
O dată cu aplicarea sancțiunilor contravenționale, au fost dispuse și măsuri de intrare în legalitate, inclusiv de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deșeuri și transportarea acestora la societăți autorizate, în vederea valorificării/ eliminării.
Sursă foto: Facebook
Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole