duminică, iulie 21, 2024

MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU | Bicentenarul revoluției române de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu

Custom ad 1

Vineri, 20 august, de la ora 11:00, Muzeul Județean Buzău găzduiește o dezbatere – masă rotundă cu tema „Bicentenarul revoluției române de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu”. În cadrul acestui eveniment vor conferenția: Adrian Iscru pe tema „Tudor Vladimirescu, contemporanul nostru”, Prof. dr. Eugen Marius Constantinescu va vorbi despre „Personalitatea istorică Tudor Vladimirescu” și Prof. Laurențiu Popescu va povesti despre „Buzăul în timpul și după revoluția română de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu”.

La această dezbatere organizată la Muzeul Județean Buzău intrarea este liberă, însă accesul este permis cu respectarea normelor sanitare actuale.

Deși a fost înfrântă de forțele militare otomane, mișcarea revoluționară din 1821 a avut o importanță capitală pentru istoria modernă a României, întrucât a pus capăt domniilor fanariote în Moldova și Țara Românească. Istoricii definesc Revoluția din 1821 drept începutul procesului de renaștere națională a României. Anul 2021, în care celebrăm împlinirea a două secole de la acest eveniment, a fost instituit drept „Anul Tudor Vladimirescu”, printr-un proiect de lege adoptat de Parlamentul României, iar Tudor Vladimirescu a fost declarat Erou al națiunii române.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole