10.4 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | Divizia 2 Infanterie „Getica” aniversează 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a

Custom ad 1

Pe data de 18 august Divizia 2 Infanterie „Getica” aniversează 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a. Cu această ocazie, mâine, începând cu ora 11.00, pe Calea Eroilor din Buzău, va avea loc o ceremonie militară și religioasă.

Divizia 2 Infanterie „Getica”, continuatoarea tradiţiilor de luptă ale Armatei a 2-a române dorește să prezinte pe meleaguri buzoiene o frumoasă lecție de istorie la împlinirea a 105 ani de la constituirea, în august 1916, a marilor unităţi ale armatei române şi intrarea României în Marele Război pentru împlinirea idealului naţional. Evenimentul va fi un prilej de promovare a simbolurilor şi al tradiţiilor militare, cu o înaltă încărcătură emoţională.

De asemenea, tot cu această ocazie, astăzi, 17 august, începând cu ora 18.45, în Piața Daciei din municipiul Buzău, va avea loc o paradă a muzicilor militare din Garnizoanele Buzău, Focșani și Brăila care vor susține concerte de gală, precum și lansarea Imnului Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Astfel, publicul buzoian va putea urmări muzicile militare din Buzău, Focșani și Brăila, recunoscute pentru repertoriul bogat dar şi pentru participările la festivalurile naţionale şi internaţionale ale muzicilor militare.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente