sâmbătă, iulie 20, 2024

VIDEO. Hai să facem Buzăul bine! Ep. 1 | Ştrandul din Buzău, eşecul unei viziuni administrative

Custom ad 1

Orașul care a bătut Parisul la Londra și care a alocat peste 15 milioane de Euro către SCM Gloria Buzău în ultimii patru ani, nu le poate oferi copiilor un loc unde să-și petreacă zilele călduroase ale vacanței de vară.

Singurul ștrand din oraș nu și-a mai deschis porțile nici în vara aceasta pentru buzoieni. Motivul invocat de primarul Constantin Toma a fost că în locul actualului ștrand vor fi construite o sală polivalentă și un bazin olimpic de înot.

„Ştrandul din Parcul Tineretului nu se va mai deschide pentru că acea suprafaţă este depusă deja la Compania Naţională de Investiţii. Exact pe locul ştrandului va fi construită o sală multifuncţională a sporturilor, cu 4.000 de locuri. Acum, se lucrează la ultimele documente pentru bazinul olimpic, care va fi în imediata apropiere a sălii polivalente, ceea ce nu va fi deloc rău pentru Buzău”, a declarat la începutul verii primarul Constantin Toma.

După 30 de ani, cel care ne conduce orașul a reușit închiderea singurului loc unde buzoianul de rând își permitea să-și petreacă timpul liber, în schimbul unor prețuri decente, pe timp de vară. Piscinele private din oraș sunt mici, costurile sunt invers proporționale cu mărimea bazinelor în care se poate înota, sunt aglomerate, iar petrecerea timpului liber în aceste locuri nu este la îndemâna oricărei familii, din punct de vedere financiar.

Nevoile reale ale buzoienilor au fost abandonate în schimbul unui proiect grandios. Pe hârtie totul arată excelent, însă realitatea este una dezolantă:
– vegetație crescută în voie peste tot, inclusiv pe terenurile de fotbal și de baschet;
– bazinul de înot rămas în paragină;
– coșurile de pe terenul de baschet rupte;
– locurile de joacă pentru copii par a fi desprinse din filmele de groază;

Cu niște costuri mult mai mici, copiii noștri ar fi putut să beneficieze de un bazin didactic de înot cu dimensiuni semioplimpice, așa cum există în alte orașe din țară: Focșani, Turda, Petroșani, Slatina, Dej, Câmpina, Zalău, Timisoara și Dorohoi. Înotul ar fi putut fi, deja, disciplină opțională în planul de învățământ al unităților școlare din Buzău. Deocamdată copiii se pot ”bucura” doar de asfaltul încins al orașului și de locurile de joacă supra aglomerate dintre blocuri…

Vrem să facem Buzăul mare, însă nu reușim să avem grijă nici de Buzăul mic și de de copiii lui. Mai întâi ar trebui să le punem la dispoziție condiții decente pentru petrecerea timpului liber și să le oferim alternative pentru o viață sănătoasă.

„Hai să facem Buzăul bine!” este un serial Agora Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole