miercuri, iunie 12, 2024

ACTUALITATE | Amenzi în valoare totală de 1.728.000 lei aplicate de Garda de Mediu Buzău în primele 6 luni ale anului

Custom ad 1

Principele preocupări ale Gărzii Naționale de mediu sunt de a preveni și de a stopa degradarea mediului înconjurător prin abandonările și incinerările de deșeuri de orice tip, precum și de a se asigura că se respectă legislația de mediu în vigoare.

În primele 6 luni ale acestui an comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău au efectuat un număr de 330 de controale planificate și neplanificate, conform procedurii de inspecție și control, stabilite prin HG nr. 1005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu, aplicând un număr de 127 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.728.000 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru pentru încălcarea legislației de mediu în vigoare, și anume: funcționarea fără a deține autorizație de mediu/ acte de reglementare, abandonarea de deșeuri reciclabile și menajere în alte locuri decât cele stabilite, depozitarea neconformă a deșeurilor, incinerarea deșeurilor cu încălcarea prevederilor legale, transportul deșeurilor reciclabile/ menajere/ de construcții și demolări/ fără întocmirea formularelor de încărcare – descărcare deșeuri stabilite prin HG nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

De asemenea, în aceeași perioadă au fost confiscate două mijloace de transport – autoutilitare, care transportau deșeuri de construcții / care nu dețineau contract pentru valorificarea acestor deșeuri cu o societate autorizată, cât și pentru neîntocmirea formularelor de încărcare – descărcare deșeuri conform prevederilor legale.

Au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, inclusiv de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deșeuri și transportarea acestora la societăți autorizate, în vederea valorificării/eliminării.
Controalele Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău se efectuează în continuare conform Planului de acțiuni pentru anul 2021, respectiv, conform controalelor tematice transmise de către Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu.
Sursă foto: Facebook
Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole