10.4 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

Gabriel Avrămescu, deputat PNL: ”Vești bune pentru buzoieni!”

Custom ad 1

Vor începe lucrările de modernizare a căii ferate pe ruta Buzău – Făurei, rută pe care viteza trenurilor va crește de la 30 de km/ h la 120 de km/ h. CFR Infrastructură a anunțat semnarea a două două contracte de lucrări pentru creșterea vitezei de circulație între Buzău – Făurei (firul II), pe o rută de 38 de kilometri. Între Buzău și Făurei vitezele medii ale trenurilor au scăzut mult și cele mai rapide trenuri fac 38 de minute pe 40 km, în timp ce în anii ’80 și ’90 făceau și 27-28 de minute. Tronsonul este parte a liniei 702 Buzău – Fetești.

Mă bucur să constat că pentru Executivul României, Buzăul contează, mai ales că am ridicat de mai multe ori semnale referitoare la infrastructura feroviară de la nivelul județului Buzău și la importanța investițiilor pe acest sector, în județ nostru.” a declarat deputatul PNL Gabriel Avrămescu într-o postare pe Facebook.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul transporturilor Cătălin Drulă, costul lucrărilor este de aproximativ 1,5 milioane de lei/km (incluzând valoarea șinelor noi care sunt achiziționate de CFR).

Valoarea celor două contracte, semnate între Sucursala Regională de Căi Ferate Galați, reprezentată de Sorin Mihăilescu, directorul Sucursalei, și Asocierea WIEBE România SRL/SWIETELSKY Construcții Feroviare SRL, reprezentată de Daniel Bîrsan, director Wiebe România SRL (liderul Asocierii), este de 41,7 milioane lei, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat. Lucrările de reînnoire a infrastructurii feroviare se vor executa prin înlocuirea la rând a elementelor suprastructurii căii, pentru ridicarea restricţiei de viteză și aducerea liniei în parametrii tehnici proiectați, pe segmentul feroviar Buzău – Buzău Sud – Cilibia – Făurei, km 129+016 – km 167+700 (firul II) și au drept scop creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători de la 30 km/h la 120 km/oră. Perioada de execuție a lucrărilor este de maximum 180 de zile, de la emiterea Ordinului de începere.

Mai avem totuși mult de lucru! Trecerile la nivel cu calea ferată rămân încă o problemă în Buzău și voi continua să pledez pentru ca acestea să fie modernizate, iar viața participanților la trafic să nu fie pusă în pericol.”, a mai declarat Gabriel Avrămescu.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente