joi, iunie 20, 2024

Consiliul Județean Buzău va găsi banii necesari pentru plata facturilor lucrărilor realizate prin PNDL

Custom ad 1

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, a declarat astăzi că se vor găsi banii necesari pentru plata facturilor lucrărilor realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, chiar dacă aceste fonduri vor fi tăiate de la alte cheltuieli, de o importanță mai mică.

Cu privire la acest aspect, președintele Consiliului Județean a declarat că ”Anul acesta bugetul e unul de supraviețuire dar, indiferent cât de mic sau de mare ar fi, noi cei aleși trebuie să găsim soluții ca lucrurile să meargă mai departe. Vreau însă să trag un semnal de alarmă și să aduc  liniște și în rândul constructorilor pentru că au apărut anumite temeri printre constructori și populație. Practic piața materialelor de construcții a explodat  iar constructorii nu se mai pot încadra în normele de pe care au licitat. Pe de altă parte nici noi nu putem să depășim anumite procente cuantumul licitației și este așa o neînțelegere. S-au făcut demersuri și așteptăm o soluție la nivel național. Chiar dacă o să trebuiască să sacrificăm anumite activități am găsit și vom găsi soluții să putem să plătim facturile a celor care lucrează pe PNDL pentru Consiliul Județean. Dar gândiți-vă că dacă noi am găsit niște fonduri, sunt localități mult mai mici care nu au bugetul nostru și efectiv nu au de unde plăti.

Se pare, însă, că nu se va întâmpla același lucru și la nivelul celorlalte unități administrative din județ care se regăsesc în situația de a avea întârzieri la plata acestor facturi și care nu dispun de un buget la nivelul celui de care dispune Consiliul Județean Buzău. ”Avem PNDL, un program care funcționează de mai multă vreme unde atât CJ cât și alte unități administrativ teritoriale mai mici sunt beneficiare ale programului. Cred că a fost o abordare nefericită a Ministerului Dezvoltării care a trimis o circulară în care se spunea că angajamentele bugetare s-au epuizat și să se identifice surse proprii sau sistarea lucrărilor.”, a mai declarat Petre Emanoil Neagu.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole