joi, mai 30, 2024

Ultima fisă a PSD-ului în PNL | Săgeata lui Romanescu sau Banu(l) care vrea şefia liberalilor buzoieni

Custom ad 1

Apele păreau liniştite în interiorul Partidului Naţional Liberal Buzău, după preluarea filialei buzoiene de către tânărul Gabriel Avrămescu şi de către Vlad Pufu, însă fantomele trecutului încă bântuie prin sediul din spatele Hotelului Pietroasa. La aproape un an de la alegerile din 2020, în care linia cardiacă a liberalilor buzoieni a început să mişte datorită ocupării unui post de deputat şi al altuia de senator, dar şi a mai multora de primar în mediul rural, iată că trupul aflat în putrefacţie al PNL Buzău dinainte de „20-20” tresare când pe piept îi sunt aşezaţi trandafiri ofiliţi. Cam aşa stă treaba înaintea alegerilor pentru definitivarea organigrama filialei municipale, care vor avea loc mâine. Alături de senatorul Vlad Pufu şi-a anunţat candidatura pentru şefia municipală Laurenţiu Banu, un personaj care, potrivit presei locale, şi-a petrecut ucenicia politică mirosind trandafirii de la rădăcină. Vreme de vreo decadă şi jumătate.

Banu în campanie pentru senatorul Pufu. Sursă foto: Andrei Piţigoi | Colaj: Agora Buzău.

Liber în Buzău a publicat o serie de dezvăluiri, care consolideză zvonurile potrivit cărora relaţia dintre fostul lider, Cristi Romanescu, unul dintre personajele de tristă amintire, nu doar din istoria galbenilor buzoieni, ci din istoria politică a judeţului şi Laurenţiu Banu, candidat la şefia PNL Buzău – Municipiu este una trainică, cu beneficii de ambele părţi.

Iată ce notează publicaţia buzoiană: „Un fost pesedist visează la șefia filialei municipale a PNL Buzău. Banu, fost aghiotant al lui „Sebastian” Cristinel Romanescu, este unul dintre susținătorii financiari ai campaniilor electorale eșuate, prin care fostul deputat a dus de râpă procentele liberalilor în județul Buzău. Afacerile sale în transporturi & service pentru camioane sunt incompatibile cu funcția de inspector ISCTR, funcție primită, se pare, ca recompensă pentru eforturile financiare virate către Romanescu”.

Sursă: Facebook via Liber în Buzău

„În noiembrie 2019, filiala municipală a PNL Buzău clama victoria președintelui Iohannis ca și cum la Buzău s-a decis soarta prezidențialelor. La fel a procedat și USR-PLUȘ în același an, dar câteva luni mai devreme, după europarlamentare. Și acum trăiesc cu impresia că munca lor, adică lipitul de afișe, a adus victoria în alegeri, nu mesajul anti Dragnea pe care toată lumea îl dorea parcat la garaj. Parcă ar fi Lucică Bălan în ’86 la Sevilla. Săracu’ nu jucase adunate 90 de minute în toată campania aia, dar a fost primul care s-a repezit la trofeu. Nu știu cum e prin alte părți, dar așa le mai place buzoienilor să-și dea medalii, cupe și alte trofee… nu știu de unde atâta fățărnicie și ignoranță! Dacă în cazul lu Viorel Ștefu au apărut câteva confuzii, nu la fel se întâmplă în cazul lui Banu Laurențiu Gabriel.

Pesedist cu state vechi (15 ani în PSD), Banu a intrat în PNL prin ușa din față. Pe timpul stării de urgență, cu încuviințarea lui Sebastian, proaspătul „liberal” a susținut un examen pentru ocuparea postului de secretar general al comunei Cochirleanca, comună strunită de liberali. Asta-i politică, domnule Romanescu, sau trafic de membri și influență?” – Liber în Buzău, iunie 2020.
Postura băţului care râcâie dulăul prin gard pare să i se potrivească de minune candidatului Laurenţiu Banu, mai ales după ce acesta s-a declarat nemulţumit scriptic de o sumedenie de aspecte privitoare la alegerile care vor avea loc în mai puţin de 24 de ore. Practic, de colegii săi. Faptele sale nu sunt în concordanţă cu vorbele plătite să apară în presa locală, iar buzoienii demult nu mai cred doar în palavre.
Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole