miercuri, iunie 12, 2024

ACTUALITATE | Buzăul, primul județ din România care a semnat un acord de cooperare cu municipiul Chișinău

Custom ad 1

O singură inimă bate pe cele două maluri ale Prutului!” a scris astăzi, într-o postare pe Facebook, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Începând de astăzi, în urma semnării unui acord de cooperare, Județul Buzău s-a înfrățit cu Sectorul Botanica al Municipiului Chișinău. Acordul semnat reprezintă o întărire a angajamentului luat de ambele părți față de păstrarea tradițiilor din România și din Republica Moldova, o nouă dovadă că adevăratele valori comune nu trebuie să dispară, ci să devină de neprețuit, o dată cu trecerea timpului.

În luna septembrie, la Buzău, va fi organizat festivalul ”Zilele Chișinăului la Buzău”, iar în Chișinău va fi amenajat un scuar, care va purta denumirea de ”Titulescu”, acestea fiind primele acțiuni care vor pune bazele parteneriatul durabil care a început astăzi.

Știți deja că sunt un susținător al relațiilor de colaborare dintre cele două țări, consider că nu trebuie să ne uităm trecutul și că istoria lasă o amprentă puternică asupra fiecăruia dintre noi. Mulțumesc domnului primar al Municipiului Chișinău, Ion Ceban și doamnei pretor al Sectorului Botanica, Diana Guba pentru deschidere și pentru căldura cu care au vorbit despre România și Republica Moldova. În egală măsură, doresc să le mulțumesc domnului deputat Marcel Ciolacu și tuturor invitaților care ne-au fost astăzi alături și cu care am marcat acest moment istoric.”, a mai declarat Petre Emanoil Neagu, cu privire la acest moment.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole