duminică, iulie 21, 2024

Cei mai buni din competiția FIRST LEGO League Challenge au fost elevii Școlii Generale nr. 11 din Buzău

Custom ad 1

Concursul FIRST LEGO League Challenge – sezonul RePLAY organizat Universitatea Politehnică București, o competiție națională de cercetare, robotică și inovație, desfășurat pe mai multe etape, a reunit echipe din toată țara. Tema competiției de anul acesta a fost lumea sportului, jocului si fitness-ului. Participanții și-au pus în valoare curiozitatea naturală și și-au folosit gândirea critică și imaginația, explorând locurile de joacă ale viitorului. Ghidați de antrenori și lucrând în echipă, elevii au pus în practică toate cunoștințele STEM, în cadrul acestui proiect de inovare care a avut ca scop rezolvarea unei probleme din lumea reală.

Elevii Școlii Generale nr. 11 au adus la Buzău trei premii importante, dintre care două premii I. ”Participarea lor de acest concurs a adus rezultate excepționale pentru ambele echipaje. Am avut două echipe. Am trecut de etapa regională de la Iași și am ajuns la București, la etapa națională. Acolo echipa juniorilor a câștigat premiul I pentru proiectul de inovare , iar elevii clasei a VIII-a au câștigat premiul I pentru proiectarea robotului și premiul al III-lea pentru performanța robotului. Robotul lor a avut de efectuat mai mult multe misiuni, fiecare primind un anumit număr de puncte, elevii reușind  să obțină un total 455 de puncte. Nu este prima dată când elevii școlii noastre obțin rezultate la acestă competiție. Ei au participat și anul trecut la acest concurs și la etapa regională au obținut toate premiile posibile, chiar și premiul Campionilor. Din păcate, din cauza pandemiei nu s-a mai ținut și etapa națională, unde urma să participăm . Ne bucurăm, suntem mândri, se ajută, au învățat foarte multe și reușesc să-i antreneze și pe alții”, a declarat doamna Iftime Tincuța, directorul Școlii Generale nr. 11 din municipiul Buzău.

Elevii și-au dezvoltat proiectul pornind de la ideea că locuitorii municipiului Buzău nu fac suficientă mișcare, iar iar scopul proiectului lor a fost acela de a-i determina pe buzoieni să facă mai multă mișcare. De remarcat este faptul că elevii buzoieni s-au gândit, atunci când au dezvoltat acest proiect, atât la oamenii sănătoși, cât și la persoanele cu dizabilități, pentru aceștia din urmă venind cu idei complet noi pentru orașul nostru.

Participanții la acest concurs au fost felicitați, personal, de către președintele Consiliului Județean Buzău, fiecare primind un premiu în sumă de 500 de lei.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole