16.2 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

INFOGRAFIC | Cei mai mulţi bani din bugetul comunei Pietroasele din ultimii ani, cheltuiți pe salariile angajaţilor din primărie!

Custom ad 1

Aflat la cel de-al şaptelea mandat, social-democratul Cornel Enache, primarul comunei Pietroasele, îşi trăieşte ultimii ani la cârma uneia dintre cele mai cunoscute localităţi buzoiene. După ce ani de zile au fost reduşi la tăcere, mai mulţi cetăţeni din comuna Pietroasele vor să aducă la cunoştinţa publicului larg problemele reale ale comunităţii unde în urmă cu aproape două sute de ani au fost găsite unele dintre cele mai importante vestigii de pe teritoriul României, din perioada antică. Astăzi, vă prezentăm doar unul dintre subiectele de maximă importanţă.

Salariile din primărie, prioritatea nr. 1 pentru primăria condusă de Enache

Potrivit localnicilor, investiţiile au fost precare în ultimele decade, fapt cauzat de salariile din administraţia condusă de PSD-istul Cornel Enache. Informaţia a fost verificată de reporterii Agora Buzău şi, cel puţin în perioada 2016-2021, timp în care a fost verificat bugetul instituţiei, cu rare excepţii, cei mai mulţi bani care au părăsit primăria Pietroasele s-au îndreptat către conturile primarului şi ale oamenilor angajaţi, teoretic, în slujba cetăţenilor.

Cifrele dau dreptate cetăţenilor. În 2021, aproape jumătate din bani s-au dus pe salarii

Cifrele sunt dureroase pentru primarul care domneşte în comuna buzoiană de şapte mandate. Bugetul primăriei din ultimii şase ani arată cum fondul de salarii al primarului şi al angajaţilor din primărie a fost principala cheltuială din bugetul local. Suntem aproape de jumătatea anului 2021, iar 48,9% din bugetul comunei s-a dus în buzunarele primarului şi ale acoliţilor săi. În cifre, asta înseamnă 602.211,69 RON, adică puţin peste şase miliarde de lei vechi.

În 2020, 1.855.143,96 RON (adică peste 18 miliarde de lei vechi) au reprezentat fondul de salarii, pentru ca în 2019, 1.851.549,88 RON să fie principala cheltuială din banii publici. Practica a fost reprezentativă şi pentru anul 2018 când, iarăşi, conturile angajaţilor din primărie au avut întâietate, fiind a doua cheltuială făcută de administraţia locală, bani care reprezintă mai bine de un sfert din bugetul comunei. Scenariu identic şi pentru ultimii doi ani verificaţi, 2017, respectiv 2016 (Click / tap pe imagini pentru bugetul detaliat).

În comuna Pietroasele, salariul primarului este cu puţin peste 9.300 de lei, în timp ce viceprimarul primeşte ”doar” 72 de milioane de lei vechi pe lună, iar secretarul primăriei, doar  6.690 de lei (Click/tap aici pentru lista completă a salariilor din primăria Pietroasele).

Sursă date: Transparenţa bugetară USR via www.transparenta-bugetara.gov.ro

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente