8.8 C
Buzău
vineri, martie 1, 2024
Mihaela Travel | Agentie de turism

MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU | Jandarmeria Română 1850-2020, o nouă expoziție deschisă în perioada 12 mai – 27 iunie

Custom ad 1

În perioada 12 mai – 27 iunie 2021, de marți până duminică în intervalul orar 10.00-18.00, buzoienii vor putea vizita în cadrul Muzeului Județean Buzău expoziția ”Jandarmeria Română 1850-2020”.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate o serie de piese de patrimoniu și obiecte cu valoare istorică, distincții militare, brevete, documente, fotografii, periodice de specialitate, elemente uniformologice și de echipament care provin din patrimoniul MNIR, Muzeului Jandarmeriei Române și al Asociației RoMilitaria, alături de numeroase replici de uniforme realizate în cadrul proiectului ”Neamurile trăiesc și devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor lor – Nicolae Iorga – In memoriam eroilor jandarmi 1918-2018”.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle informații despre istoria Jandarmeriei buzoiene și să vadă în premieră brevete, medalii și ordine militare care au aparținut maiorului Irimescu Aurel, ofițerul superior care a îndeplinit funcția de comandant al Companiei de Jandarmi Buzău în perioada interbelică, care au fost oferite cu generozitate de colecționarul buzoian Daniel Cosmin Obreja. Prezentarea istoriei Jandarmeriei buzoiene a fost posibilă și prin contribuția domnului Petre Gabriel, colecționar buzoian și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău care au contribuit cu fotografii de epocă și echipament militar care s-a aflat în dotarea Trupelor de Securitatea și a Jandarmeriei Române în perioada anilor 1990.

Organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, expoziția își propune să aducă în atenția publicului istoria acestei instituții, care a îndeplinit un rol semnificativ în istoria modernă și contemporană a României. Întemeiată prin ordin domnesc în data de 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română şi-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Expoziția reprezintă rezultatul unei colaborări de succes dintre Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Muzeul Jandarmeriei Române, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Complexul Muzeal Arad, Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I’’, Asociația RoMilitaria, Consiliul Județean Buzău, Muzeul Județean Buzău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente