miercuri, iulie 17, 2024

PSD | Marcel Ciolacu: ”Pericolul asupra securității alimentare a României, în acest moment, este unul real”

Custom ad 1

În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire a reprezentanților fermierilor, ai sindicatelor, asociațiilor și federațiilor din domeniul industriei agro – alimentare și Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și deputat în Circumscripția electorală nr. 10 Buzău.

În cadrul conferinței de presă care a urmat acestei întâlniri, Marcel Ciolacu a anunțat intenția de a depune o moțiune de cenzură simplă împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oroș, despre care Marcel Ciolacu a spus că ”domnul ministru Oroș este într-o lume paralelă față de ceea ce se întâmplă în acest moment, în acest domeniu.

În cadrul aceleiași conferințe de presă Marcel Ciolacu a mai declarat că ”În primul rând nu s-au luat măsuri, nu au fost date nici până acum despăgubirile pentru secetă, nu a fost plătită acciza pe trimestrele 3 și 4 de anul trecut, ceea ce reprezintă 60% din totalul de acciză. Nu în ultimul rând, am văzut că domnul ministru Oroș a venit cu o inițiativă parlamentară, a depus-o la Senatul României, să modifice Legea nr. 17 privitoare la înstrăinarea terenurilor. De aceea, împreună cu colegii mei, am decis ca săptămâna viitoare sa depunem o moțiune simplă la adresa domnului ministru Oroș la Camera Deputaților.

Președintele Partidului Social Democrat și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația actuală și la incapacitatea guvernului de a o gestiona corespunzător: ”Pericolul asupra securității alimentare a României, în acest moment, este unul real. Vă reamintesc: România nu mai produce pesticide, îngrășăminte sau semințe. Vedem că, în continuare, nu se ia nicio măsură în această zonă, nu încercăm să promovăm produsele românești și autohtone, atât tradiționale cât și cele produse cu materie primă chiar importată, nu vedem un program coerent, în acest moment, din partea Ministerului Agriculturii. Nu mai putem să ne permitem această incapacitate a guvernului de a gestiona una dintre cele mai mari și cele mai importante probleme a fiecărui stat.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole