joi, mai 30, 2024

ACTUALITATE | Educație preventivă pentru copilul de azi, societate solidă pentru generația de mâine

Custom ad 1

În perioada 09-17 martie a.c., polițiștii de la Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității, în parteneriat cu reprezentanții Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău, au derulat proiectul „Educație preventivă pentru copilul de azi, societate solidă pentru generația de mâine”

Activitatea s-a centrat pe crearea unui film tematic (pe model vlog) pentru transmiterea mesajului instituțional.

Scopul principal al realizării filmului îl reprezintă conştientizarea de către copii a situaţiilor de risc la care aceştia se expun sau în care pot fi implicaţi ca urmare a adoptării unui comportament iresponsabil sau din cauza capacităţii scăzute de recunoaştere a situaţiilor de pericol.

Pentru recepționarea cât mai bună a mesajului preventiv, polițiștii au hotărât ca „actorii” să fie în exclusivitate copii, întrucât aceștia se evidențiază ca o categorie aparte de persoane vulnerabile.

Astfel, au fost selecționați protagoniștii vlog-ului, copii cu vârste cuprinse între 5-14 ani, din diverse unități de învățământ din municipiul Buzău, majoritatea din rândul celor care frecventează și cursurile Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Cu acordul și susținerea părinților, au fost filmate clipuri individuale, asociate unor situații de risc distincte, care ulterior au fost montate într-un film cu durata de aproximativ 10 minute.

Ipostazele prezentate s-au focusat pe semnalarea situațiilor de pericol din sfera circulației rutiere, a traficului de persoane și înșelăciunilor, cu punctarea unor exemple concrete din cazurile de actualitate sesizate poliției.

La finalul activității, în data de 19 martie a.c., mândri de realizări și de aportul fiecăruia la o comunitate mai sigură, ne-am întâlnit și cu părinții micilor parteneri. Am dezbătut cele învățate, am concluzionat că educația preventivă trebuie continuată și în mediul familial, apoi ne-am despărțit cu garanția că participanții la proiect vor fi vectori de diseminare a experiențelor aprofundate în cadrul proiectelor.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole