joi, mai 30, 2024

ACTUALITATE | Cum a decurs campania de vaccinare anti-COVID la Buzău

Custom ad 1

Pe data de 4 ianuarie 2021, a început campania de vaccinare la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Prima persoană vaccinată a fost Dr. Bogdan Micu, șeful secției de Boli Infecțioase. A doua persoană care a fost pe lista pentru vaccinare este Dr. Iulian Coliof, şeful secţiei Nefrologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău şi cel care a fost infectat primul cu SARS-COV2 din rândul cadrelor medicale ale spitalului. De asemenea, şeful secţiei U.P.U. – S.M.U.R.D., Dr. Zoican Adrian a fost vaccinat anti-COVID.

Până acum, s-au înscris pentru vaccinare anti-COVID 341 de persoane din spital, dintr-un total de 1.180 de cadre medciale. Imunizarea cadrelor medicale din spital a început cu personalul de la secţia Boli Infecţioase şi va continua, zilele acestea, cu cei din secţia Pneumologie, A.T.I., U.P.U. și Dializă, după care vor urma şi celelalte secţii.

Managerul Spitalului, Ec. Claudiu Damian: „Centrul de vaccinare din cadrul spitalului va funcţiona şase zile pe săptămână, în intervalul orar 8:00-20:00, ceea ce permite imunizarea a 50 de persoane, zilnic. Ştim cu toţii că vaccinul necesită condiţii speciale de păstrare, de aceea vom solicita doze strict cât avem nevoie, în funcţie de numărul persoanelor care se vor mai programa în perioada următoare.

Până la acest moment, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău s-au vaccinat 55 de cadre medicale.

Sursă: departamentul Relații Publice al S.J.U. Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole