miercuri, iulie 17, 2024

PNL | În octombrie 2021, tinerii buzoieni vor începe facultatea la Buzău!

Custom ad 1

A fost semnat acordul pentru înființarea unei filiale, la Buzău, a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Gabriel Avrămescu, candidat PNL Buzău la Camera Deputatilor: ”În afară de posibilitatea de a studia partea de licență și partea de masterat, am venit și în sprijinul profesorilor din județul Buzău. Se va înființa și acel Departament de Pregătire a Personalului Didactic, astfel că toți profesorii din județul Buzău, vor avea șansa să facă, la Buzău, cursuri pentru a-și obține gradele profesionale și pentru a avansa în carieră.”

Puiu Lucian Georgescu, rector Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați: ”Vom deschide o filială a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, este cea mai mare universitate din regiunea 2 sud-est și avem aici niște parteneri foarte buni și un parteneriat public-privat în același timp. Este încă o chestie nouă, este o modalitate de pregătire a noastră pentru educație, pntru formare continuă și pentru fondurile care vor veni pe programele care vor fi lansate anul viitor. O mică completare, vis-a-vis de ce a spus domnul Avrămescu, este că ne vom adresa tuturor vârstelor pentru că va fi și un centru de formare continuă care se va pregăti de reconversie profesională pentru mai multe tipuri de meserii în funcție de cerința de pe piața buzoiană și a județelor limitrofe.”

La eveniment a participat și europarlamentarul Rareș Bogdan care a salutat inițiativa PNL Buzău de a fi înființată la Buzău o unitate de învățământ superior. Rareș Bogdan, europarlamentar PNL Buzău: ”Am zis să vin la Buzău pentru că e un loc care trebuie desțelenit din punct de vedere al deschiderii și că pentru acest eveniment mi se pare absolut aproape miraculos, într-o Românie care vorbește extrem de puțin de cultură, de educație, de învățământ și de perfecționare. Cred că ăsta e viitorul. Este un proiect care împreună cu noi, cei de la Bruxelles, împreună cu Ministerul Educației, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, va fi pus în practică, pentru că tot ceea ce au construit acești oameni pe infrastructura de aici și pe infrastructura prestigioasei Universități „Dunărea de Jos”, se va face beneficiind și de finanțări europene.”

În cadrul instituției de învățământ superior vor funcționa programe acreditate de licență și masterat care vor viza mai multe domenii. Formele de organizare a programelor de studii universitare vor fi atât cu frecvență (la zi), cât și cu frecvență redusă (IFR).

Filiala Universității „Dunărea de Jos” din Galați va oferi facilități și acces la studii superioare pentru toate categoriile sociale de tineri. Așadar, vor fi puse la dispoziție 100 de locuri bugetate anual, burse de la bugetul de stat, în valoare de 1200 lei/lună și burse sociale pentru studenții cu venituri reduse de 600 lei. În cadrul Filialei Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați, vor fi organizate, la Buzău, programe de pregătire a personalului didactic aflat deja în activitate, profesori preuniversitari care au nevoie de cursuri pentru a putea avansa în carieră.

În același timp, vor fi organizate cursuri de formare profesională, specializare postuniversitară și reconversie profesională, prin înființarea Departamentului de transfer tehnologic, la Buzău. Tinerii vor fi instruiți direct în companii, fiind facilitată găsirea unui loc de muncă. Acest program va veni în sprijinul angajatorilor care au nevoie de forță de muncă calificată.

COD MANDATAR 11200025

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole