joi, iunie 20, 2024

PSD Buzău | Dănuț Păle: Vești bune pentru medicii veterinari

Custom ad 1

Camera Deputaților a adoptat proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 117/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și pentru abrogarea art. IV alin.(2) și art. V din Legea nr. 236/2019 pentru modificarea și completarea art. 15 din Ordonanța Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și pentru modificarea unor acte normative.

Principalele intervenții legislative din acest proiect vizează stabilirea cadrului legislativ primar pentru contractarea activităților sanitar-veterinare de interes general, rezervat a fi realizate în cadrul profesiei de medic veterinar, de către medicii veterinari de liberă practică, stabilirea condițiilor specifice pentru atribuirea, derularea și încetarea contractelor care au ca obiect aceste activități sanitar-veterinare publice, precum și stabilirea condițiilor specifice pentru decontarea acestora.

Deputatul social-democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședintele Comisei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a contribuit la adoptarea acestui act normativ.

S-a revenit la propunerea PSD și se repară astfel o nedreptate care aducea și haos în serviciile veterinare. Proiectul votat oferă predictibilitate, iar medicii veterinari vor avea siguranță pentru o perioadă de 4 ani în ceea ce privește activitatea sanitar-veterinară. A fost un efort al multor parlamentari pentru a readuce legislația într-o formă care să fie clară și benefică pentru acești medici. Știm cu toții cât de importanți sunt medicii veterinari pentru siguranța alimentară a oamenilor, pentru protecția animalelor, controlul, eradicarea și prevenirea bolilor la animale, chiar și pentru protecția mediului, așa că am răspuns solicitărilor acestora și am reușit să readucem legea pe drumul cel bun.”- Dănuț Păle
Proiectul de Legea a primit de la deputați 225 de voturi pentru și 2 abțineri.

Biroul de presă al deputatului
Dănuț Păle
Circumscripția electorală nr. 10, Buzău

COD MANDATAR 11200020

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole