duminică, iunie 16, 2024

COMUNICAT PSD Buzău | PREMIERĂ: Efectivele de mistreți pot fi reduse controlat!

Custom ad 1

Este probabil cea mai importantă veste pentru zeci de mii de locuitori ai satelor de munte ale României care în ultimii ani și-au văzut viața pusă în pericol, iar bunurile și animalele domestice din gospodărie răpuse de animalele sălbatice. Ȋn fața atacurilor repetate ale urșilor și mistreților nicio lege nu răspunde corespunzător în prezent, iar guvernul liberal nici nu ia în seamă milioanele de lei pe care este nevoit să le plătească drept despăgubire românilor care au trecut prin ravagiile sălbăticiunilor.

Desigur, județul Buzău se află pe această lista națională ce cuprinde despăgubiri pentru pagubele produse în sistemul privat făcute de către animalele sălbatice, iar campioane la nivel județean sunt comunele Bisoca și Beceni, potrivit precizărilor făcute de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi. În zona alpină menționată anterior, valoarea despăgubirilor a trecut de 60.000 de lei în 2020 și reprezintă 40% din valoarea județeană. În același timp, atacuri sistematice au loc și în zonele Bozioru, Colți sau Pănătău. Peste tot localnicii reclamă încă lipsa de implicare a autorităților responsabile cu administrarea fondurilor de vânătoare.

Ȋn timp ce actualul guvern se dovedește limitat în luarea unor măsuri de stopare a atacurilor animalelor sălbatice și de impunere către asociațiile de vânătoare să-și respecte atribuțiile din teritoriu, PSD a inclus în programul de guvernare o prevedere clară care arată că în timpul a șase luni pot fi aplicate măsuri care să ducă la reducerea efectivelor de mistreți până la o limită care să nu pericliteze siguranța activităților agricole.

Organizația Județeană PSD Buzău
Departamentul Comunicare
COD MANDATAR 11200020

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole