10.4 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

ACTUALITATE | Spitalul Județean Buzău a primit 600 de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Custom ad 1

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău au ajuns 600 de teste rapide pentru depistarea Covid-19, dintre cele 43.000 de teste oferite de Ministerul Sănătății.

În paralel, S.J.U. Buzău a achiziționat 300 de teste rapide, fiind în licitație pentru achiziționarea a până la 5.000 de teste. Testele rapide antigen, care pun în evidență prezența unor proteine din componenta virusului SARS-CoV-2, sunt destinate pacienților care prezintă simptomatologie medie și gravă, cu prioritate celor care vor fi internați în spital. Adriana Bunilă, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean Buzău, precizează că ”dacă testul iese pozitiv la un pacient, acel pacient va fi testat si prin procedura RT-PCR, care certifică pozitivarea prin buletinul de analiză. Rezultatul acestui tip de test iese în 10-20 de minunte iar gradul de acuratețe este de peste 90%.

Testele rapide bazate pe detecția de antigen identifică prezența proteinelor coronavirusului (antigene virale) în probe de secreție nasofaringiană recoltate de la pacienți. Antigenele virale sunt proteine din structura virusului care determină răspunsul imun specific al organismului la acest virus. Secrețiile naso-faringiene de la pacient se pun pe o bandă de hârtie pe care sunt fixați anticorpi specifici coronavirusului SARS- CoV-2. Dacă secrețiile conțin antigen viral se va produce o reacție vizibilă între anticorpii fixați pe banda de hârtie si antigenele virale din secreții.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente