joi, mai 30, 2024

ACTUALITATE | Primul vaccin anti-COVID a dovedit o eficiență de peste 90%

Custom ad 1

În cursul zilei de ieri, compania americană Pfizer și colaboratorul său german BioNTech au anunțat că primul vaccin anti-Covid a trecut de toate fazele de testare clinică, dovedind o eficiență de peste 90%.

Următorul pas pe care trebuie să îl facă Pfizer este obținerea autorizației de punere în vânzare a vaccinului, care se va întâmpla după colectarea informațiilor privitoare la siguranța sa, informații pe care compania americană preconizează că le va strânge până la finalul lunii noiembrie 2020. Ulterior obținerii acestor informații, autoritățile de reglementare americane vor analiza datele studiilor și vor stabili dacă serul poate sau nu să fie autorizat, urmând să fie pusă la punct infrastructura de producție și distribuție.

Studiile clinice efectuate au dovedit că vaccinul are o eficiență dovedită împotriva virusului SARS-Cov-2. A treia fază a studiilor clinice făcute de Pfizer a implicat testarea unui număr de 43.538 de participanți, care au primit fie două doze de vaccin, fie un ser cu efect placebo. În urma testărilor, 90% dintre participanți au fost protejați de virus în 28 de zile de la vaccinare.

Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla. „Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a mai declarat el.

Acum rămân întrebările pe care și le pune comunitatea medicală din întreaga lume: cât timp va dura protecția oferită de vaccin în fața coronavirusului sau dacă va provoca efecte secundare, care nu puteau fi descoperite pe durata testelor. Deocamdată, singura certitudine pe care o avem este că Pfizer și BioNTech sunt pe punctul de a fi primii producători de vaccin, după semnarea în avans a acordurilor cu guverne pentru livrarea a sute de mii de doze.

Surse: Digi24 și Biziday

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole