miercuri, iunie 12, 2024

Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău: „De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021? Simplu! Pentru că este ILEGAL!”

Custom ad 1

Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău: PSD minte de îngheață apele și uită de momentul 2019 când a ținut special la sertar Legea Bugetului!

„Mi se pare incredibil cum, fără rușine, cei de la PSD aruncă cu noroi în guvernarea liberală, pe motiv că n-ar fi depus încă bugetul în Parlament. De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021? Simplu! Pentru că este ILEGAL!
Art. 35^1 (Legea 500/2002 privind finanțele publice): În cazul în care alegerile generale
parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:
Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată!
Dar, în același timp, cine răspunde de la PSD de ce, în 2019, bugetul a fost depus în ianuarie și adoptat în martie, în condițiile în care acest lucru ar fi trebuit să fie făcut încă din decembrie 2018 pentru că, la acea vreme, nu se organizau alegeri? De reținut! PSD, la începutul anului 2019, avea o largă majoritate parlamentară.
Înțeleg atacurile mincinoase ale PSD întrucât sunt singurele arme pe care le mai pot folosi, având în vedere că, după cei 3 ani petrecuți la guvernare, bilanțul Executivului PSD a fost dezastruos.
PNL a preluat guvernarea acum fix un an, când a și descoperit „cecurile” în alb semnate de PSD în timp ce mințea populația că avea bani de pensii și alocații. În realitate, lucrurile nu stăteau așa, iar PSD era primul care știa bine că nu poate susține acele promisiuni vândute românilor.” – Gabriel Avrămescu, preşedinte PNL Buzău
În ciuda șocului dezastrului descoperit în toate instituțiile publice, PNL a reușit, în doar un an, să facă performanță, suportând, în același timp, costurile celei mai mari crize de sănătate din ultimii 30 de ani:
– aproximativ 1,4 milioane de români au beneficiat de plata șomajului tehnic;
– 321.000 de români au beneficiat de amânarea ratelor bancare pentru o perioadă de
9 luni;
– 21.000 de companii au primit acord de finanţare de peste 15 miliarde lei prin IMM
Invest;
– cele mai mari investiții din ultimii 10 ani (ex. spitale regionale, infrastructură mare);
Guvernul PNL a crescut pensiile (14%) și alocațiile (20%) .
– Politicile liberale au dus la o scădere a inflației, de la 4.1%, în iulie 2019, la 2.8% , în iulie 2020, astfel a fost deblocată puterea de cumpărare a românilor.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole