marți, aprilie 16, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ | Dănuţ Păle, deputat PSD: „Agricultura nu are culoare politică!”

Custom ad 1

Joi, 29 octombrie 2020, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a conferinței „Afaceri înagricultură”, de data aceasta în format online, organizată de un grup de presă în parteneriat cu mai multe instituții și companii.

Temele propuse anul acesta de organizatori au vizat subiecte precum Planul de reziliență și recuperare și cum poate deveni acesta un sprijin pentru fermierii afectați de criza economică generată de pandemia Covid-19; Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 și oportunitățile pe care le oferă pentru dezvoltarea agriculturii ecologice; Politica Agricolă Comună; Măsurile necesare pentru combaterea sau reducerea efectelor schimbărilor climatice; Digitalizarea și tehnologizarea agriculturii; Metode de finanțare a agriculturii. La dezbateri au participat reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniu, aisistemului bancar, ai executivului, dar și ai legislativului european.

Din partea Parlamentului României a participat deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

„Agricultura românească și sectoarele care își desfășoară activitatea sub umbrela acestui domeniu traversează o perioadă dificilă, o perioadă de secetă peste care s-a suprapus și această pandemie, fiind afectate atât recoltele cât și industria alimentară, fermierii, antreprenorii, toți cei ce activează în această parte a economiei. Conferința anuală, care aduce alături actori din toate zonele agriculturii și îi pune la aceeași masă a discuțiilor, sau în aceeași videoconferință în cazul de față, reprezintă astfel o excelentă oportunitate pentru cacei ce se confruntă cu probleme să le expună, iar cei care au pârghiile necesare să încerce săcvină cu soluții și să le rezolve. În ceea ce privește temele supuse dezbaterii, am reiterat cât decimportant este ca decidenții din România să treacă peste diferențele politice, așa cum secîntâmplă în Comisia de agricultură, și să reprezinte o singură voce unită pentru interesul național în cadrul negocierilor purtate la Bruxelles pe tema Cadrului Financiar Multianual și a Politicii Agricole Comune. Fără o comunicare și colaborare constantă, fără deschidere dinpartea tuturor să luăm cele mai bune măsuri legislative și să le punem corect în aplicare, nu putem avea rezultate. Fără să acordăm mai multă atenție nevoilor țării noastre în agricultură ajungem să exportăm nu doar materie primă, ci și subvenții. Trebuie să fim români, indiferent de culoarea politică.”

Deputatul Dănuț Păle a precizat și că acesta este un moment pentru ca România să își facă vocea auzită, în contextul Uniunii Europene, deoarece în sfârșit avem acces și la COPA-COGECA, uniunea organizațiilor agricole care reprezintă și apără interesele fermierilor înEuropa.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole