luni, aprilie 22, 2024

Muzeul Județean Buzău și Consiliul Județean Buzău | Zilele Satului Românesc – Ediția I

Custom ad 1

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, a organizat Ziua Satului Românesc – ediția I, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă George Apostu Bacău și Complexul Muzeal Iulian Antonescu din Bacău, în parteneriat cu Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.

Evenimentul, prilejuit de Zilele Patrimoniului European, care a avut loc pe data de 11 octombrie, a suspus atenției publicului buzoian o analiză a satului tradițional românesc, leagăn al valorilor și credințelor strămoșești și factor determinant în procesul de formare a identității naționale; totodată, s-a dorita fi un semnal de alarmă asupra necesității conservării și valorificării patrimoniului cultural material și imaterial.

Mai mulți specialiști, etnografi, muzeografi și arhitecți, au susținut prezentări despre arhitectura și universul satului tradițional românesc.

De asemenea, tot pe 11 octombrie, a avut loc vernisajul expoziției Măiestrie și ingeniozitate în arhitectura satului tradițional românesc, cu machete de case tradiționale românești, aflată în premieră la Muzeul Județean Buzău. Expoziția poate fi vizitată, până în data de 11 decembrie 2020, la sediul de pe strada Războieni, nr. 8, din municipiul Buzău, accesul fiind permis cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole