joi, iunie 20, 2024

Casa Timpului din Valea Salciei, cel mai nou muzeu inaugurat în județul Buzău

Custom ad 1

Casa Timpului, cel mai nou muzeu din județul Buzău, a fost inaugurată sâmbătă, 15 august 2020, în comuna Valea Salciei, în prezența președintelui și vicepreședintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și Adrian Petre.

Amenajată în clădirea fostului dispensar de lângă Primărie, Casa Timpului este un fel de Muzeu al satului,  ideea aparținându-i primarului din comună, Marian Mușat. Acesta a apelat la sprijinul localnicilor, pe care i-a rugat să doneze muzeului tot felul de obiecte vechi pe care le aveau prin gospodării. Muzeul are trei încăperi: două dintre ele înfățișează o odaie de zi și un vechi dormitor din casele țărăneși, iar în a treia au fost expuse unelte tradiționale de care se foloseau în gospodării bunicii și străbunicii noștri.

Printre obiectele pe care le putem vedea în Casa Timpului se numără o ladă de zestre, opaițe, cofe de apă, costume populare, carpete țesute manual, preșuri, perdele brodate și alte articole de interior, toate acestea fiind donate cu generozitate de către locuitorii comunei. De asemenea, vizitatorii pot admira două ii care datează din jurul anului 1800, precum și cărți bisericești din aceeași perioadă.

Într-o zi cu o însemnătate religioasă atât de puternică, în Valea Salciei renaște speranța că nu ne vom uita rădăcinile, tradițiile și tot ceea ce ne definește ca popor! Felicitări domnului primar Mușat Marian pentru că a mobilizat oamenii locului și împreună au reușit să-și îndeplinească visul: să ofere tuturor, turiști sau localnici, Casa Timpului, puntea de legătură între generațiile trecute şi viitoare!”, spune președinteșe Consiliului Județean Buzău într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Este important pentru generațiile tinere să își cunoască trecutul, pentru că acesta ne definește ca popor. Astfel, tinerii vor avea posibilitatea să înțeleagă evoluția evenimentelor sociale, politice și economice ale unui popor și, de asemenea, faptul că prezentul și viitorul sunt dependente de trecut.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole