duminică, iulie 21, 2024

Consiliul Județean Buzău – proiectul de valorificare a potențialului turistic al Județului Buzău

Custom ad 1

Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 este unul dintre programele prin care România a putut accesa fonduri europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management. Obiectivul general al acestui program este creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

În cursul acestei săptămâni a fost aprobat, prin hotărâre a Consiliului Județean Buzău, proiectul de valorificare a potențialului turistic al Județului Buzău, propus spre finanțare prin Programul Operațional Regional.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliul Județean Buzău, spune, într-o postare pe Facebook, că ”Restaurarea castrului roman de la Pietroasele și realizarea unui muzeu de sit, restaurarea monumentului Fântana lui Mihai, amenajarea Minei de chihlimbar de la Colți, amenajarea accesului către obiectivele turistice din județ sau piste de biciclete în Sărata-Monteoru sunt câteva dintre obiectivele proiectului de valorificare a potențialului turistic al județului Buzău, pe care l-am aprobat prin Hotărâre a CJ și l-am propus spre finanțare prin Programul Operațional Regional.

Niciunul dintre obiectivele enumerate de acesta nu ar putea fi posibil dacă infrastructura rutieră a județului, care a fost prioritatea zero a mandatului său de președinte al Consiliului Județean Buzău, nu ar fi fost modernizată în ultima perioadă. În acest mandat de preşedinte al Consiliului Județean Buzău am avut ca prioritate zero modernizarea infrastructurii rutiere din județ şi a infrastructurii de sănătate. Am atras fonduri europene de 80 milioane de euro, dar am pus accent şi pe investițiile din fonduri guvernamentale şi proprii. Toate aceste realizări au creat premisele dezvoltării turismului din județul Buzău, care reprezintă o prioritate pentru mine.” – Petre Emanoil Neagu

Potențialul turistic mare al județului Buzău nu este îndeajuns de bine exploatat. Județul Buzău, extrem de ofertant din punct de vedere turistic, ar putea aduce mult mai mulți turiști și ar putea așeza județul pe harta destinațiilor turistice pentru mulți oameni. Oferă atracții pentru toate gusturile și pentru toate vârstele, și pentru cei mai aventuroși și pentru cei mai precauți, deopotrivă, și pentru cei care au mai mult timp la dispoziție și pentru cei care sunt pe fugă.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole