miercuri, iulie 17, 2024

Campania „O mască pentru fiecare elev” | PRO România împarte măşti în toate instituţiile de învăţământ din Buzău

Custom ad 1

Încă de la începutul acestei săptămâni, PRO România Buzău a mers prin liceele și școlile din municipiu, în cadrul campaniei noastre „O mască pentru fiecare elev”. Așa cum promisesem săptămâna trecută, vrem să ajutăm toți elevii care se întorc la cursuri în lupta împotriva virusului care reprezintă un real pericol cu care ne confruntăm zi de zi. Provocarea noastră a fost lansată către toate formațiunile politice, cărora le-am cerut să se mobilizeze în acest sens acum, când este nevoie de ajutor, nu numai în campaniile electorale.

În vizitele făcute prin unitățile de învățământ ne-am întâlnit și cu mulți părinți, care ne-au felicitat pentru inițiativă. Aceștia au înțeles că ceea ce facem noi, prin contribuția membrilor și din fonduri proprii, chiar dacă nu suntem nici cel mai mare partid și banii sunt numărați, diferă substanțial și este mai important decât acțiunile făcute de autorități, care nu dau de la ele și tot sunt zgârcite când vine vorba despre ajutorarea semenilor.

Toate aceste acțiuni, coordonate de prim vicepreședintele Viorel Dobre, însoțit de multe ori și de consilierul nostru Constantin Ionescu, care de altfel și-a donat indemnizația pe câteva luni pentru achiziționarea de măști vor continua și zilele următoare. Până la încheierea oficială a anului școlar, sau atâta vreme cât o parte dintre elevi vor mai veni la școală. Din păcate, fapt observat și de părinții cu care am stat de vorbă dar și de cadre didactice, noi suntem singurii care am adoptat o astfel de atitudine, ceilalți probabil așteptând începutul campaniei electorale, după cum ne-a și spus cu tristețe un interlocutor.

Campania PRO România „Donează o mască pentru elevi”, în primele trei licee!

Așa cum am anunțat săptămâna trecută, campania inițiată de noi, și sugestiv intitulată „Donează o mască pentru elevi”, la care sperăm să se alăture cât mai mulți buzoieni, și în primul rând decidenți din cadrul forțelor politice locale importante, a început în forță. Luni, prin reprezentanții noștri, consilierul local Constantin Ionescu, prim vicepreședintele Viorel Dobre și doamna Mirela Petre, de la Organizația de Femei, am fost prezenți în mijlocul unei categorii defavorizate și de multe ori ocolită de cei care ar trebui să se implice și s-o sprijine, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău. Aici am donat 500 de măști și am găsit prieteni vechi, care ne-au primit cu dragoste. Ei nu au uitat că noi am fost singurii la sfârșitul anului trecut, cu ocazia sărbătorilor de iarnă care le-au adus cadouri.
Astăzi, campania noastră a continuat la trei dintre cele mai importante licee din municipiu, unde am donat fiecărui elev de clasa a 12-a măști, am stat de vorbă cu conducerile unităților de învățământ, și am identificat probleme curente la care vom încerca să găsim rezolvări după ce vom depăși această criză. Iar mâine și poimâine vom merge la celelalte licee din oraș, așa cum am promis, pentru a rezolva, după modestele noastre posibilități, o problemă stringentă cu care se confruntă comunitatea locală. Și aici ne referim la lipsa posibilităților materiale pentru mulți de a le cumpăra copiilor aflați în plină febră a pregătirii examenelor, materialele de protecție necesare.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole