joi, iulie 18, 2024

Comunicat de presă: Când spuneți adevărul, domnule primar Toma?! Fapte, nu vorbe!

Custom ad 1

Într-o retorică greu de explicat, primarul Constantin Toma se contrazice în declarații, în funcție de cum bate vântul politic. Luni dimineață la prima oră, odată cu instituirea carantinei în cartierul Poșta, primarul organiza o conferință de presă de urgență chiar la filtrul de poliție, și spunea că măsura luată este una bună pentru restul buzoienilor care nu vor fi expuși riscului contaminării. Ca după numai trei zile, uitând probabil cele declarate în fața ziariștilor, să tune și să fulgere tot într-o conferință de presă și tot în aceeași locație, cerând ministrului Vela și lui Raed Arafat demiterea prefectului și ridicarea carantinei.
Nu vreau să comentez prea mult asupra necesității sau nu a instituirii acestei măsuri drastice, măsurile DSP probabil au la bază diferite criterii și anchete epidemiologice asupra cărora se pot pronunța doar specialiștii. Vreau însă, din funcția de consilier local, să solicit primarului și prefectului să ne spună clar, cu subiect și predicat, măsurile concrete luate. Pașii care au fost urmați, și de ce nu se poate restrânge carantina doar la strada sau gospodăriile unde a izbucnit focarul, pentru că ar fi și mult mai ușor de gestionat. Și nu ar nemulțumi atâția concetățeni, unii mi-au scris chiar personal, care deși sănătoși, sunt obligați să stea acasă.
Sunt sigur, mai ales că la nivel central se vorbește despre relaxarea măsurilor și trecerea la o stare mult mai ușor de suportat de populație, că existau și alte soluții în cazul cartierului Poștă. Nu omori pacientul înainte de a încerca prin toate mijloacele să-i salvezi viața. Iar în cazul acestei carantine, pe care nu o consider total eficientă, municipalitatea, prin primarul Toma dar și prefectura dovedesc încă o dată că nu stăpânesc situația și se bat doar în comunicate. De aceea, întreb retoric fără a aștepta vreun răspuns, când ați spus adevărul, domnule primar?! Oamenii vor fapte, nu vorbe… Pentru că puținele gesturi făcute au fost doar o copie palidă a ceea ce noi am înțeles să facem încă din prima zi fără nici o obligație. Am donat măști de la PRO România din resursele proprii. Ați venit și dumneavoastră, târziu, că măști plătite din bani publici. Am dus oamenilor din cartierul limitrof focarului declarații pe proprie răspundere, după o zi ați anunțat că va împărți și Primăria. Iar exemplele ar putea continua.
De aceea, nu mă aștept ca această propunere de bun simț să fie adoptată de dumneavostră, așa cum nu ați dat dovadă nici până acum de deschidere la toate propunerile mele. Totuși v-o fac, cu convingerea că nu trebuie să așteptăm al 12-lea ceas. Nu vreți, domnule Toma, ca o parte din lavoarele mobile, achitate de Primărie și aruncate de-a valma prin municipiu, unde nu prea le folosește nimeni, să fie duse în cartierul Poșta? Unde este mare nevoie de ele. Alături de soluții de strictă necesitate cum ar fi dezinfectanții pe care oamenii simpli nu și-i pot procura din cauza prețului exagerat? Acum e timpul pentru ceea ce v-am spus mai sus, oamenii așteaptă fapte, nu vorbe, și vor să ne vadă mereu în mijlocul lor că-i ajutăm, așa cum facem noi la PRO România. Nu doar în campaniile electorale, cum fac celelalte partide care acum nu se simt deloc în teren.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole