40 de cazuri confirmate! Peste 2000 de persoane izolate după ce un buzoian a petrecut de Paşte la Ţăndărei!

0
88

Cartierul Poştă, din municipiul Buzău a intrat în carantină vreme de 14 zile, după ce un bărbat din acestă parte a oraşului a petrecut sărbătorile pascale, la socrul său din Ţăndărei. Buzoianul a contactat virusul de la acesta şi a infectat încă 19 persoane. Într-o singură noapte, numărul cazurilor confirmate din Buzău s-a dublat.

„În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, am luat decizii importante în această noapte. În cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău pe care am convocat-o de urgență, am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică. Ulterior, am primit și validarea de la Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Am convocat în această seară (n.r. noaptea dinspre duminică spre luni, 4 mai) Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru comunicarea și aprobarea măsurii.” – Prefectura Buzău

Cei 19 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Institutul Victor Babeș din București. Cartierul carantinat are o populație de circa 2 mii de locuitori. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale.

Probele recoltate contacților direcți ai celui de-al 21-lea buzoian confirmat cu noul Coronavirus, confirmat pe 1 mai a.c., au fost testate, iar rezultatele obținute sunt pozitive în cazul a 19 persoane din municipiul Buzău.
Suntem în fața unui caz de infecție comunitară,  primul înregistrat în județul Buzău de la începutul pandemiei Covid – 19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei.

FILMUL EVENIMENTELOR:
-în ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.
– pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.
– După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.
– pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.
– Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacților și testării acestora.
Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, a convocat în această seară Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Buzău (CJCCI) pentru luarea tuturor măsurilor care se impun în această situație.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.