Consiliul Local Municipal Buzău vrea să eşaloneze o datorie de 185.000 lei a Partidului Naţional Liberal, filiala judeţeană Buzău către Primăria Buzău, asta în timp ce, de câţiva ani, buzoienilor de rând le sunt instituite popriri pentru sume derizorii, de până în 200 de lei. Nu este pentru prima dată când formaţiunea condusă de Cristi Romanescu merge „braţ la braţ” cu social democraţii buzoieni, cele două partide ajutându-se reciproc de-a lungul ultimilor ani.

Perioada maximă de eşalonare, un plus în favoarea făcutá de PSD lui Romanescu

Proiectul nr. 82 din 16 martie 2020 privind eşalonarea obligaţiilor fiscale şi majorările aferente la 31.12.2019 datorate bugetului local al municipiului Buzău de către Partidul Naţional Liberal – filiala Buzău (n.r. aflat astăzi 30.03.2020 pe masa consilierilor locali) are toate şansele să fie aprobat de către majoritatea consilierilor PSD de la Palatul Comunal, astfel că PNL Buzău este nevoită să achite suma de 185.000 de lei eşalonat, vreme de 60 de luni, maximum prevăzut de lege.

Liberalii buzoieni nu au fost în stare 11 ani să plătească impozitul nici măcar pentru o Dacia 1300.

Datoriile liberalilor buzoieni se trag ca urmare a neachitării unor impozite datorate bugetului local de ani de zile. Practic, cererea de eşalonare a datoriilor partidului condus de Cristi Romanescu a venit abia după ce Primăria Buzău a vrut să pună sechestru pe unul dintre sediile PNL Buzău. Practic, liberalii nu şi-au plătit dările către stat pentru două imobile (sediu partid şi sediu birou senatorial), două terenuri intravilane şi un autoturism marca Dacia 1300 pentru care PNL Buzău nu a virat nici un leu în contul municipalităţii încă din data de 30.03.2009.

Ocaua lui Toma. Una pentru cetăţeni, alta pentru liberali

Decizia administraţiei buzoiene este una cel puţin batjocoritoare la adresa cetăţenilor de rând, cărora le sunt blocate conturile dacă întârzie cu plăţile către Primăria Buzău. Primarul Constantin Toma a cerut subalternilor săi să nu ierte pe nimeni, cu excepţia PNL cum se poate observa din documentul ataşat, astfel că, în ultimii ani, mii de buzoieni au avut conturile blocate pentru sume care nu depăşesc 250 – 300 de lei.

Dublu standard, o glumă promovată a social democraţilor

În timp ce social democraţii buzoieni cu grad se bat cu pumnu` în piept când vine vorba de dublu standard privitor la maniera în care România este tratată în comparaţie cu restul Europei, reprezentanţii PSD din Palatul Comunal pun în practică anapoda sintagma, mai ales când vine vorba de aranjamentele politice. Ceţăteanul este ultima prioritate a municipalităţii, în timp ce blaturile în perspectiva alegerilor sunt prioritatea nr. 1. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care buzoienii de rând sunt trimişi în instanţă, au popriri sau sunt la un pas de a fi daţi afară din propriile locuinţe pentru sume derizorii.

Coronavirusul, un subiect banal pentru administraţia locală

În timp ce în ţară s-a activat scenariul 4 al stării de urgenţă, Constantin Toma şi apropiaţii săi sunt mai degrabă concentraţi pe îndeplinirea sarcinilor de partid. Dacă buzoienii loviţi de soartă sunt nevoiţi să se bucure de cei 9 – 12 lei din partea autorităţilor, administraţia condusă de Toma îşi permite să eşaloneze o datorie de aproape două miliarde de lei vechi, în timp ce se plânge că bugetul, cel mai mare din mandatul său, nu este suficient de mare pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor.

DOCUMENT. Dragostea dintre PSD şi PNL, pe vremea coronavirsului | Primăria Buzău vrea să eşaloneze o datori… by Andrei Pitigoi on Scribd

 

Reclamă Bottom Ad

1 COMENTARIU

  1. […] Primarul PSD din Buzău, Constantin Toma, a propus Consiliului Local, dominat tot de PSD, amânarea plății unei datorii de 180.000 de lei a filialei locale a PNL către bugetul local, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul primăriei și citat de publicația locală Agora. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.