7.9 C
Buzău
marți, martie 19, 2024

FOTO | Heidelberg – povestea unui oraș de poveste (I)

Custom ad 1

Situat în nord – vestul landului german Baden – Württemberg, pe râul Nekar, cu o populație de aproximativ 150.000 de locuitori, Heidelberg-ul este un oraș fascinant, cu o magie aparte, cu peisaje romantice și pitorești care îți încântă privirea și sufletul, unde vechiul și noul se îmbină armonios și creează o atmosferă de poveste.

După prima mea vizită în Heidelberg, mi-au rămas întipărite în minte câteva imagini. În suflet, însă, am rămas cu o dorință de a mă întoarce. Atât. Aveam vreo șaisprezece ani și dădeam mult prea puțină importanță detaliilor și informațiilor concrete despre locurile pe care le vizitam. Am rămas, însă, cu dorința de a reveni, care s-a materializat mulți ani mai târziu, când am reușit să vizitez, pentru doar o zi, acest orășel tipic german, cu un farmec deosebit. Sigur, am fost îndeajuns de norocoasă să îl pot parcurge la pas, în perioada sărbătorilor de iarnă, când găsești târguri de Crăciun în fiecare piață din orice oraș german și ai impresia că trăiești în țara lui Moș Crăciun. Entuziasmul molipsitor al oamenilor, bucuria de pe chipurile lor, decorațiunile care mai de care mai colorate, luminițele care împodobeau străzile și vitrinele magazinelor, au făcut ca această a doua vizită a mea în Heidelberg să fie o amintire de păstrat aproape de inimă. Indiferent de anotimp și de timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a vizita acest oraș fascinant, există câteva atracții pe care nu trebuie să le ratezi.


Orașul vechi – Altstadt, care se întinde de la malul râului Nekar până la Castel, este un oraș baroc, construit pe fundații gotice, cu străzi înguste și șerpuite, străjuite de o parte și de alta de case colorate, care spun, parcă, fiecare, câte o poveste. Zona pietonală (Hauptstrasse), care are o lungime de aproximativ 2 km, este cea mai lungă stradă comercială din Germania și este locul în care majoritatea vizitatorilor își petrec mare parte din timp, plimbându-se, pur și simplu și vizitând magazinele de suveniruri.

Oraș universitar renumit, Heidelberg-ul găzduiește cea mai veche Universitate din Germania, Ruprecht – Karls – Universität Heidelberg. Fondată în anul 1386, Universitatea din Heidelberg este cea mai veche universitate din Germania şi a treia instituţie academică ridicată pe teritoriul Sfântului Imperiu Roman de Naţiune Germană. Dacă la început universitatea avea patru facultăți, de teologie, drept, medicină şi filosofie, în anul 1890 se adaugă ştiintele reale, iar în 1969 universitatea se împarte în 16 facultăţi, în prezent fiind o universitate publică de cercetare.

Heidelberg-ul este el însuși o poveste, cu o istorie bogată cu regi și regine, cu legende care mai de care mai interesante. Ca în orice poveste, și aici există un castel, cu ziduri medievale, care își povestesc singure istoria și îți oferă, de pe metereze, priveliști uimitoare. Despre care povestim în episodul următor.

Articol şi fotografii de Ileana Adamescu.

Continuarea, în curând, doar pe Agora Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente