Au trecut deja două zile de când cei trei membri ai Corpului de Control a Ministrului Educaţiei au ajuns la Buzău, sesizaţi de unul dintre părinţii Colegiului Naţional B.P. Hasdeu privitor la nota 2 la purtare primită de tânăr, în urma unui comentariu pe Facebook, la adresa unui videoclip în care apare profesoara sa de desen.

Elevul CN BP Hasdeu.

Potrivit unor informaţii din surse, concluziile Corpului de Control vor fi, cum este şi normal, în favoarea elevului. Cei trei reprezentanţi ai MEN, prezenţi la Buzău au rămas indignaţi după primele ore petrecute la unul dintre cele mai prestigioase licee din ţară. Potrivit primelor discuţii purtate de aceştia cu colegi din minister, se pare că elevului i-au fost încălcat o sumedenie de drepturi constituţionale, printre care dreptul la exprimare liberă, la educaţie, iar sancţiunea de scădere a notei la purtare la doi şi presiunile constante la care este supus acesta, sunt văzute ca nişte abuzuri. Toate aceste fapte au fost confirmate şi de decizia din prima instanţă a magistraţilor.

Vă reamintim, Corpul de Control al ministrului Educației a descins luni dimineață la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, iar joi va trebuie să prezinte ministrului de resort, concluziile anchetei.

Profesoara Alina Barbu. Sursă colaj: Can Can
Profesoara Alina Barbu. Sursă colaj: Can Can

Oficialii de la București au fost trimiși de ministrul Educației, Monica Anisie,  după ce în biroul acesteia a ajuns recent mama unui elev de la Hasdeu, care în urma unui conflict cu profesoara de desen, s-a ales cu nota 2 la purtare. Considerând că ce i s-a întâmplat fiului său este o nedreptate, femeia a mers în audiență la ministru și a cerut să fie verificată activitatea managerială a Colegiului Hasdeu. De aceea, de luni, 13 ianuarie, se fac verificări în cel mai titrat colegiu din Buzău, verificări care vor dura trei zile. Informația că la Hasdeu e Corpul de Control al ministrului Educației a fost confirmată de inspectorul general al IȘJ Buzău, Florina Stoian:

”Mama copilului Voicu s-a dus cu avocatul în audiență la ministrul Educației în urma conflictului iscat în școală cu copilul său. Corpul de Control a venit să vadă care e situația legată de acest conflict. Vor fi verificări timp de trei zile, vor fi audiate toate părțile implicate”, a declarat inspectorul general al IȘJ Buzău, Florina Stoian.

Reamintim, Andrei Alexandru Voicu, un elev de la Colegiul Hasdeu Buzău  a primit nota 2 la purtare pe un semestru după ce şi-a ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară și versurile unui cântec filmat în urmă cu mai mulţi ani.

Comentariul postat pe un grup intern al elevilor a fost considerat jignitor si defăimător de către profesoara vizată. Aceasta a cerut sancționarea elevului, iar colegii săi au fost de acord cu scăderea notei la purtare la 2. A urmat un proces în instanță iar anul trecut, în vară, magistrații buzoieni i-au dat dreptate elevului și au dispus anularea sancțiunii. Soluția a fost însă atacată de  Colegiul Hașdeu cu recurs.

Andrei Piţigoi & Dragoş Popescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.