vineri, aprilie 19, 2024

7 ZILE | Minivacanţa amână plata pensiilor prin Poşta Română

Custom ad 1

Plata pensiilor prin Poşta Româna va fi decalată în această lună din cauza minivacanţei de Revelion, astfel că bunicii îşi vor primi banii în perioada 10 – 20 ianuarie 2020.

Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala. Acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române, începînd cu 7 ianuarie, aşa cum se întîmpla la fiecare început de an.

Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sînt livrate. Ca la orice început de an, partenerii Poştei de la Casa Naţională de Pensii Publice virează prima tranţă a banilor începînd cu 7 ianuarie, întrucît are loc închiderea de an, cînd se trage linie închizîndu-se creditele bugetare.

Transformarea acestora în cash şi distribuirea în gentile fiecărui factor poştal durează aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începînd cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile, se arată într-un comunicat al Poştei Române.

„În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile Statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începînd cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Oficialii dau asigurări că, la fel ca în 2019, pensiile vor fi livrate, şi anul acesta, în timp record, pînă pe 20 ianuarie, ca urmare a dedicării şi efortului susţinut al poştaşilor români.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole