sâmbătă, iulie 20, 2024

FOTO | DETALIAT. Un tânăr reţinut de Poliţie după incendiul de la Berca + reacţia primarului

Custom ad 1

Pompierii buzoieni au intervenit eficient în cazul inciendiului de la Berca, acolo unde în urmă cu o oră flăcările au cuprins un imobil aflat la etajul patru din patru al unui bloc de locuinţe. Flăcările au fost stinse, incidentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale. 20 de persoane au fost evacuate din bloc, în urma a ceea ce pompierii buzoieni definesc „o acţiune intenţionată a unei persoane iresponsabile”.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău definesc ca şi cauză probabilă a flăcărilor „o acţiune intenţionată a unei persoane iresponsabile”.

Foc intenţionat potrivit primelor cercetări

Potrivit vecinilor, flăcările au fost stârnite de un tânăr în vârstă de 21 de ani, care în urma unei dispute cu mama sa a aruncat o ţigară aprinsă pe pat şi a părăsit imobilul. În urma gestului său, mai bine de jumătate din locuinţa celor doi menţionaţi anterior, a fost cuprinsă de flăcări.

Tot vecinii spun că acesta avea probleme de comportament şi că în dese rânduri se certa atât cu locatarii blocului, cât şi cu mama sa.

Reacţie publică a primarului Ionel Dobriţa

Primarul comunei Berca, Ionel Dobriţa a reacţionat public privitor la incidentul din urmă cu o oră. Iată ce a postat primul om al comunei pe contul oficial de Facebook:

„Referitor la incendiul care a avut loc în urma cu o ora la locuința familiei Ionita, etajul 4 din blocul A 1, transmit locuitorilor din acest bloc faptul ca împreună cu poliția si toate organele abilitate se va face o anchetă drastică, si se vor lua măsuri extreme.
Mentionez ca familia locuiește acolo de aproximativ 35 de ani, prin repartizare a locuintei de către fostul GOSCOM. Pana in prezent, familia nu a reușit să achiziționeze apartamentul cum au procedat peste 90% dintre proprietarii de apartamente din Berca, rămânând la statul de chiriași precum alte aproximativ 60 de familii.
In acest moment cel care este vinovat de producerea incendiului, un tânăr de aproximativ 21 de ani, a fost ridicat de poliție și se află internat la Spitalul Sapoca, el fiind cunoscut cu probleme de „comportament”.

Mâine, joi, 2 ianuarie 2020, ora 10, rog toti proprietarii de apartamente din blocul A1, sa se prezinte la sediul Primăriei Berca pentru a se discuta problema mai detaliat. Mentionez ca vor fi prezenți și reprezentații poliției.

Noi nu vom rămâne în niciun caz indiferenți si vom ajuta toate familiile afectate de acest incendiu.

Pe această cale, imi cer scuze tuturor familiilor!🤢”

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole