Tot mai mulţi politicieni locali au înţeles importanţa prezenţei online, fie că vorbim de un website personal sau simpla prezenţă pe reţelele de socializare. Acestora li s-a alăturat recent Constantin Florescu, fostul preşedinte al Tribunalului Buzău, în prezent consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Până a intra în politică, domeniu incompatibil cu activitatea sa profesională, Constantin Florescu a fost unul dintre cei mai renumiţi magistraţi buzoieni, conducând vreme de şase ani (n.r. două mandate) Tribunalul Buzău. Faptul că s-a aflat vreme de două mandate la cârma celei mai importante instituţii judiciare din Buzău nu i-a permis candidatura pentru al treilea, astfel că actualul social democrat a candidat pentru postul de vice-preşedinte, poziţie pe care a pierdut-o în favoarea judecătorului Aurel Puşcă, moment care a culminat cu retragerea sa din activitate, prin pensionare.

Constantin Florescu. Sursă foto: Facebook

Politic, Constantin Florescu este membru al Partidului Social Democrat din 2016, când a şi fost propus pe lista de consilieri locali a celor trei trandafiri. Florescu se remarcă prin prestanţă ca fiind un tip inteligent, meticulos şi pe alocuri, carismatic. Acesta nu s-a sfiit, în repetate rânduri, să-l apostrofez pe colegul său de partid, primarul Constantin Toma, chiar în şedinţele Consiliului Local Municipal, atunci când iniţiativele celui din urmă nu s-au dovedit printre cele mai bune. Spre deosebire de alţi colegi social democraţi, cu funcţii politice de importanţă similară, Constantin Florescu nu se află în consiliul de administraţie al niciunei societăţi aflate în subordinea Palatului Comunal.

Iată prima postare a consilierului local Constantin Florescu pe cea mai cunoscută reţea de socializare:

„Dragi buzoieni,
Începând de astăzi, mă pun la dispoziția voastră pe Facebook, cu tot ce pot contribui la ridicarea nivelului discursului public, la îmbunătățirea administrației publice sau la soluționarea problemelor specifice ale Cetății.
Au avut dreptate prietenii mei: aici, pe Facebook, distanțele dintre persoane se scurtează, informația circulă mult mai rapid, aici opiniile contează, deciziile proaste pot fi schimbate, abuzurile pot fi demascate.
Vă propun o comunicare bazată pe respect, decență și relevanță, elemente care, haideți să o recunoaștem, lipsesc din viața publică buzoiană. La noi, ajung să facă știri doar bizareriile, mojiciile și accidentele de tot felul. Dacă vrem să găsim soluția ridicării standardelor societare, este obligatoriu să facem parte din soluție.
Prin urmare, vă invit să mă însoțiți în încercarea de a spori gradul de vigilență publică și nivelul de transparență a administrației publice.

Cu drag, Constantin Florescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.