23.3 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

IMPORTANŢA BĂNCII DE GENE LA BUZĂU | M. CIOLACU: „Un vis devenit realitate!”

Custom ad 1

Municipiul Buzău va găzdui în curând Banca Naţională de Gene a României, decizie concretizată recent prin HG. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău, totodată şi al Camerei Deputaţilor şi-a exprimat bucuria vis-a-vis de aprobarea HG şi a explicat importanţa unei asemenea locaţii la Buzău, printr-o postare pe contul oficial de Facebook.

Iată mesajul său complet:

„Un vis devenit realitate – am pus Buzăul pe harta cercetării naționale!
Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea privind înființarea la Buzău a Băncii Naționale de Gene. Acest lucru înseamnă că mii de soiuri de legume, flori, plante aromatice și medicinale pe cale de disparție vor fi salvate și vor putea fi folosite din nou de agricultorii români.
De acum înainte, vom avea posibilitatea să apelăm la semințele noastre românești și să nu mai cheltuim atâția bani fie pentru a cumpăra soiuri românești de la bănci de gene din străinătate sau să importăm altele care fie nu se adaptează, fie sunt purtătoare de boli și dăunători extrem de periculoși. Vom avea tot ce trebuie la noi acasă!
Asta înseamnă o șansă imensă pentru o agricultură mai sănătoasă și produse mai bune pentru români, dar și redobândirea statului de exportator agroalimentar net.
Și mă bucur că Buzăul a fost ales pentru a găzdui acest proiect extrem de important, pentru că suntem cel mai vechi bazin legumicol din țară și avem o tradiție îndelungată în acest domeniu prin Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Legumicolă Buzău.
Îi mulțumesc domnului ministru al Agriculturii Petre Daea pentru că a susținut acest proiect de la bun început, dar și preotului și doctorului în holticultură Costel Vânătoru și primarului Constantin Toma pentru munca imensă pe care au depus-o!
Împreună, am făcut istorie pentru Buzău și pentru România! Felicitări!” – Marcel Ion Ciolacu – preşedinte al Camerei Deputaţilor | preşedinte PSD Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente