VERDICT: NEVINOVAT! Deputatul Mocanu Jr.: „Șeful Poliției a compromis instituția pe care o conduce!”

0
55

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis clasarea dosarului deschis pe numele deputatului buzoian Adrian Mocanu, în urma accidentului din data de 21 februarie, când buzoianul, reprezentant în Parlamentul României din partea ALDE a lovit o tânără care traversa în apropierea sensului giratoriu din zona mall-urilor.

După impact, Mocanu a ­transporta­t victima la Spitalul Județean. Conform ordonanței semnate de procurorul ­Gheo­rghe Cornescu, de la Secția de urmărire penală și cri­minalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a decis: ,,clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă (…) întrucât fapta comisă (…) nu este prevăzută de legea penală și nici nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”. Se mai arată în ordonanță că: ,,persoana vătămătă a declarat că a încercat să traverseze carosabilul, în grabă, pe culoarea roșie a semaforului electric destinat pietonilor, iar imediat după accident, conducătorul auto, ajutat de doi polițiști locali aflați în zonă, au urcat-o în autoturism, fiind transportată la spital, unde, după consultare, a fost externată. Aceasta a declarat că nu depune plângere prealabilă împotriva conducătorului auto Mocanu Adrian, că nu are pretenții materiale ori de altă natură și că nu solicită eliberarea unui certificat medico-legal”.

Acuze grave la adresa șefului IPJ, Laurențiu Pantazi: ” Șeful Poliției a compromis instituția pe care o conduce !”

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, spațiu public după o decizie a ICCJ, deputatul buzoian a scris câteva rânduri după decizia Înaltei Curți. Pe lângă confirmarea premisei de nevinovăție, Mocanu jr. are câteva comentarii acide legate de maniera în care polițiștii buzoieni au instrumentat cazul său.

„A sosit momentul adevărului! Toată presa a titrat la sfârșitul lui februarie că deputatul Adrian Mocanu a dat peste o tânără pe trecerea de pietoni, apoi a fugit de la locul accidentului. Iată că după ceva timp, mi-a sosit concluzia cercetărilor efectuate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție: NEVINOVAT. Nu numai că sunt nevinovat, fapta pentru care am fost cercetat… nu există! Din 21 februarie până la comunicarea soluției Parchetului, am avut permisul reținut și a trebuit să suport multe informații false difuzate de publicații plătite gras de Stăpânire. Am fost victima unui abuz nerușinat al celor care își spun oameni ai legii. După accident, șeful Serviciului Rutier era însărcinat de șeful instituției, Laurențiu Pantazi, să declare în fața camerelor de luat vederi că am fugit de la locul accidentului, în condițiile în care am transportat victima la spital! Șeful Poliției a compromis instituția pe care o conduce. Genul acesta de abuz este la ordinea zilei în Buzău! Dacă în raport cu un ales al poporului român ei comit asemenea abuzuri, imaginați-vă ce se întâmplă în situația în care victime ale unor cazuri similare sunt cetățeni fără vreo calitate oficială. Polițiștii trebuie să protejeze cetățenii și să aplice legea, nu să comită abuzuri și, servind-se de uniformă, să inventeze fapte inexistente! Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!”Adrian Mocanu, deputat de Buzău

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.