Partidele politice vor primi anul aceasta cea mai mare sumă de la bugetul de stat, totul după o modificare legislativă inițiată de Mircea Drăghici, trezorierul Partidului Social Democrat. Este vorba despre 409.000.000 lei, maximum prevăzut de lege, o sumă de 28 de ori mai mare decât cea alocată în urmă cu 4 ani.

Modificarea privitoare la Legea nr. 334/2006 din 17 iulie 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată (actul normativ complet aici) a intrat în vigoare încă de la începutului anului trecut. Banii pentru partidele politice sunt alocaţi în funcţie de rezultatele electorale, iar toate partidele parlamentare, cu excepţia Uniunii Salvați România, au susţinut proiectul de lege.

Potrivit actului normativ, partidele beneficiază de această subvenție pentru sediul de partid, angajaţi, dar şi pentru propagandă, deplasări şi întreţinerea parcului auto. Banii pot fi folosiți și pentru campaniile electorale și chiar dacă sumele alocate nu sunt cheltuite integral, acestea nu trebuie returnate.

Decontul sumelor poate fi verificat de către orice cetățean român printr-o solicitare scrisă formulată în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public adresată Autorității Electorale Permanente.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.