Fostul viceprimar social-democrat, Fănică Bârlă ar putea fi următorul candidat al ALDE Buzău la Primăria Municipiului Buzău. Informația a apărut pe cel mai cunoscut site de socializare și prinde contur, având în vedere argumentele pe care urmează să le enumerăm. Nici unul dintre membrii reprezentativi ai ALDE Buzău nu au comentant informația.

  • Partidul ALDE se află pe un trend ascendent în județul Buzău, dar numărul celor care optează pentru formațiunea condusă la nivel județean de deputatul Adrian Mocanu nu este îngrijorător pentru PSD, partidul care deține majoritatea și cele mai importante funcții atât la Palatul Comunal, cât și la Consiliul Județean. Lupta celor din ALDE se dă cu PNL, partid de la care au reușit să „înregimenteze” mai mulți membri din județ și pe care tind să-l depășească, având în vedere și celelalte plecări din tabăra liberalilor lui Romanescu către alte formațiuni locale. La nivelul municipiului Buzău, ALDE nu se poate bucura cu un număr impresionant de membri, iar neavând cantitatea, criteriile pentru calitate nu sunt atât de severe. Practic, liderul Adrian Mocanu are de ales între actual viceprimar, Andrei Neder, cel despre care se spune că are o relație foarte bună cu Călin Popescu Tăriceanu, președintele partidului și care este totodată cel mai vechi membru ALDE din structura de conducere și fostul consilier local Fănică Bârlă, unul dintre membrii reprezentativi ai PSD, „legitimat” în urmă cu ceva timp în echipa ALDE Buzău.
  • Ajuns în funcția de viceprimar întâmplător, în urma alianței dintre ALDE și PSD, Andrei Neder a avut la dispoziție aproape trei ani pentru a se face cunoscut în rândul buzoienilor. Actualul vice nu a profitat însă de timpul scurs, acesta remarcându-se doar prin două proiecte majore dedicate comunității locale: skatepark-ul din Parcul Tineretului și posibila renovare a Stadionului de Atletism de la Fabrica de Lapte.
  • La nivel de experiență administrativă, Bîrlă se poate lăuda cu aproape două decenii petrecute în vârful Palatului Comunal, cu o sumedenie de studii și specializări în acest domeniu, dar și cu o scurtă experiență ca edil al Municipiului Buzău. Bîrlă și-a încheiat studiile liceale la Colegiul B.P. Hașdeu și este absolvent al Unversității Politehnice din București și al Facultății Energetice din Iași, în timp ce Neder este
    absolvent al Universității din București, educație fizică și sport și student, anul I al Universității Bioterra din Buzău.
  • Diferența dintre nivelul studiilor se menține și la capitolul „popularitate”. Prin prisma activității sale de aproape două decenii la Palatul Comunal, Bârlă a reușit să se facă cunoscut, acesta bucurându-se de un capital de imagine net superior actualului viceprimar.

Mai multe despre Andrei Neder aici, în serialul „Profil de politician”

Fănică Bârlă nu a putut fi contactat pentru a își expune punctul de vedere, în aceeași situație fiind viceprimarul Andrei Neder și Adrian Mocanu, liderul ALDE Buzău.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.