În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 256 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 19 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Cele mai multe dintre sancţiunile contravenţionale, 46 mai exact au fost aplicate conducătorilor auto ale căror autovehicule au fost înregistrate rulând cu viteze peste limitele legale atât în localităţi, cât şi în afara acestora, 10 dintre aceştia fiind „nevoiţi” să predea permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 164 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în afara localității Racovițeni, la volanul autoturismului fiind un râmnicean de 52 de ani.

Alte abateri au fost constatate în cazul șoferilor care nu s-au conformat legii și nu au purtat centura de siguranță (28), respectiv celor care și-au pus siguranța în pericol prin a conduce un autoturism cu defecțiuni tehnice (26). Poliţiştii rutieri au efectuat peste 350 de testări cu aparatele etilotest, iar în 10 situaţii a fost indicat consumul de alcool. 7 dintre şoferii depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au predat permisele pentru că au avut concentraţii alcoolice de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte 2 permise de conducere au fost reținute de poliţişti pentru efectuarea manevrei de depășire în mod neregulamentar și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore de la implicarea într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Tot în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat sancțiuni și pietonilor care nu au înțeles cât este de important ca toți participanții să respecte regulile de trafic, fiind constatate 52 de abateri în acest sens. De asemenea, 8 căruțași și bicicliști au fost atenționați în același scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.