Profil de politician | New entry în politică. Andrei Neder, viceprimarul Mun. Buzău (ALDE): „Da, se poate! Cu mâinile curate!”

0
253

Unul dintre cele mai noi nume care au urcat pe scena politică a Buzăului este al viceprimarului municipiului Buzău, Andrei Neder, reprezentant al Partidului ALDE. Al doilea în ierarhia de la Palatul Comunal, Neder se poate considera unul dintre fericiții beneficiari ai coaliției PSD-ALDE în teritoriu. Impusă de la centru, numirea sa a surprins majoritatea votanților care nu se încredeau în alianța social democraților cu niciun alt partid, chiar într-unul dintre fiefurile PSD.

[sociallocker id=”4226″]
Andrei Neder în timpul unei ședințe a CLM Buzău. 2016 | Foto: Andrei Pițigoi

Din postura de candidat al ALDE la fotoliul de primar al Buzăului, Neder și-a prezentat CV-ul într-o abordare diferită față de contracandidații săi. Într-o manieră plastică, actualul „vice” buzoian se descrie ca fiind „un om care a trăit și simțit din plin realitatea post decembristă și care are certitudinea că poate construi o modalitate viabilă la modul de administrare al comunității buzoiene”. Mai mult decât atât, Neder a menționat: „Consider că îndeplinesc calitățile necesare tipului de politician dorit astăzi de către electorat, dar mai ales de cei peste 35.000 de buzoieni care de aproximativ 20 de ani nu au participat la vot.” 

În încheierea scrisorii publice, Andrei Neder nu uită să specifice că este „unul dintre zecile de mii de buzoieni care cred cu tărie că: Da! Se poate, cu mâinile curate!”.


Andrei Neder și canoistul Ivan Patzaichin după conferința de presă a proiectului Descoperă Rowmania desfășurat la Buzău. 2017  Foto: Andrei Pițigoi

Andrei Neder are 42 de ani și a absolvit Universitatea din București, fiind profesor de educație fizică și sport. Vine din mediul privat, acolo unde în ultimele două decade a construit alături de familia sa una dintre afacerile de succes din Buzău, tipografia Alpha MDN.

[sociallocker id=”4226″][/sociallocker]

Educație, experiență profesională, familie și avere:

Data nașterii: 30 ianuarie 1976

Locul nașterii: Municipiul Buzău, Județul Buzău.

Stare civilă: necăsătorit.

Studii: Absolvent al Universității din București, educație fizică și sport; student, anul I al Universității Bioterra din Buzău.

Experiență profesională: 2001 – 2005, director regional de vânzări, SC LIFTCON SRL, 2005-2008 administrator SC LINFELD SRL, SC ALPHA N PRINT și SC ALPHA MEDIA PRINT SRL, iar din 2008 este director de dezvoltare al SC ALPHA MDN SRL.

Ascultând probleme comunității buzoiene.
Sursă foto: Facebook, profil personal

Avere: Viceprimarul buzoienilor deținea un teren intravilan, în comuna Merei. Acesta are o suprafață de 2302 mp2 și a fost achiziționat în anul 2017. Recent, Andrei Neder l-a vândut pentru 100.000 RON. Tot un an mai târziu, șeful pe municipiu al ALDE și-a înstrăinat apartamentul din București pentru 69.500 de euro. În 2018, Neder și-a cumpărat o casă în Buzău, a cărei suprafață este de 217 mp2. La categoria bunuri mobile, „vicele” se laudă cu o Toyota din 2006. La data completării declarației de avere (n.r. 11 iunie 2018), în contul său din Banca Transilvania se aflau aproximativ 8.000 de lei, în timp ce cel de la Unicredit Bank adăpostea circa 12.000 de euro. În ultimul an fiscal (n.r. 2017), Neder a primit puțin peste 7.600 de lei din poziția deținută în cadrul Primăriei Buzău. La capitolul afaceri, acesta deține 50% din acțiunile SC LINFELD SRL. 

Andrei Neder vorbește și înțelege la nivel conversațional limba engleză și este posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2001.

 

 

[/sociallocker]
Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.