FOTO |Ceremonial militar și religios desfășurat la bustul Generalului Ștefan Gușă

0
63

Vineri, 21 decembrie, la Bustul Generalului Ștefan Gușă din localitatea Spătaru, județul Buzău, s-a desfăşurat un ceremonial militar și religios cu depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori în memoria generalului Ştefan Gușă. La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiță Vlad, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău, membri ai familiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „General Ştefan Guşă”.

Ștefan Gușă s-a născut la data de 17 aprilie 1940, în satul Spătaru din comuna Costești (județul Buzău). După absolvirea Liceului „B.P. Hasdeu” din Buzău, a urmat Școala Militară de Ofițeri Activi de Tancuri și Auto de la Pitești (1957-1960), absolvită ca șef de promoție.
Generalul Ştefan GUŞĂ de-a lungul carierei militare a îndeplinit și funcția de Comandant al Armatei a 2-a, la Buzău, în perioada 26.02.1990-28.03.1994.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.