Klaus Iohannis, la al doilea mandat la Cotroceni dat ca sigur şi trecerea guvernului PSD pe linie moartă sunt doar două dintre motivele pentru care liberalii din întreaga ţară se pot considera „pe val”. Acelaşi lucru ar trebui să-l resimtă şi organizaţia judeţeană a PNL Buzău, care în loc să-şi consolideze poziţia de opozant şi să tindă spre cea de majoritate la nivel local şi judeţean, se macină din interior din motive puerile. O organizaţie care a fraternizat constant în ultimii ani cu puterea locală şi judeţeană, se vede nevoită să îşi asume în serios rolul la Buzău. Asta doar dacă vrea.

Romanescu, pe cracă? Buzoienii vor alt lider local, centru vrea încredere în preşedintele judeţean

Faptul că PNL a ratat pe rând şefia Palatului Comunal, a Consiliului Judeţean, în ultimii ani; a dat un singur parlamentar în ultimul mandat şi totodată numărul primăriilor liberale din judeţ a scăzut dramatic după ruperea alianţei USL a făcut din PNL Buzău una dintre cele mai slabe organizaţii ale liberalilor, statistic vorbind. Acestora li se adaugă şi faptul că liberalii din Buzău s-au aliat sub o formă sau alta cu partidul aflat la putere, motiv pentru care în dese rânduri nu au putut să mişte în front, iar acest lucru s-a văzut la urne, indiferent de turul de scrutin, mai puţin la europarlamentarele recente. Pactul tacit dintre Romanescu şi PSD sau mai bine zis relaţia undercover cu şefii social democraţi care i-a adus avantaje acestuia, a adus dezavantaje partidului care s-ar fi vrut port-drapelul opoziţiei la Buzău, situaţie care a ajuns şi la urechile celor de la centru.

Zilele trecute, chiar pe holurile Camerei Deputaţilor, la nici 48 de ore de la trecerea moţiunii prin care guvernul Dăncilă şi-a luat „adio” de la putere, doi dintre parlamentarii de seamă ai liberalilor propuneau un nou nume pentru prima poziţie internă a PNL Buzău, situaţia care în mod sigur se va concretiza dacă rezultatele de la prezidenţiale sau parlamentare nu sunt la nivelul cerut de la Bucureşti.

Romanescu vs Ionescu, un altfel de David şi Goliat

Relaţia glacială dintre deputatul Cristi Romanescu, şeful „pe judeţ” al PNL Buzău şi Constantin Ionescu, candidatul confirmat la CEx al PNL din urmă cu câteva luni pentru Palatul Comunal, certificată inclusiv de voci puternice din interiorul taberei liberale din Buzău este principalul punct nevrotic al PNL Buzău. Slăbiciune care va fi aprig exploatată de adversari, în condiţiile în care săbiile deja se ascut pentru alegerile locale şi parlamentare.

Pe de o parte, avem un om realizat profesional, care lucrează constant la consilidarea propriilor afaceri, Cristi Romanescu, obişnuit cu poziţia de lider şi primă voce a partidului pe care îl reprezintă, însă toate acestea însoţite de o aroganţă nefirească, care l-au îndepărtat nu doar de electorat, ci şi de membrii propriei formaţiuni. În antiteză, Constantin „Bebe” Ionescu, un om de condiţie normală, a cărui avuţie nu naşte semne de întrebare. O persoană care, după puteri, s-a străduit să facă opoziţie la Buzău şi mai mereu a avut iniţiative, fie ele şi neconcretizate în Consiliul Local Buzău, acesta fiind printre altele motivul principal al disputei celor doi. Ionescu s-a remarcat prin modestie şi umanitate, calităţi care lipesc actualului nr. 1 din PNL Buzău. Mai mult, a candidat independent pentru cel mai confortabil fotoliu din Palatul Comunal, acolo unde a obţinut al treilea scor (n.r. 13,74% ) după Constantin Toma, actualul edil (41,49% din nr. celor prezenţi la urne), Ovidiu Anghel (n.r. candidatul PNL, 17,98%).

Fără paşi greşiţi în cursa pentru Palatul Comunal

Dacă liberalii buzoieni se pot reorganiza în timp util au şansa să îşi impună un număr de consilieri semnificativi în Palatul Comunal, fapt care le-ar asigura celor din formaţiunea lui Romanescu o poziţie de forţă în deciziile ulterioare ale municipalităţii. În momentul de faţă, PNL Buzău are şase oameni în CLM Buzău: Ion Barbu, Liviu Bănică, Elena Stroe, Constantin Ionescu, Nicolae Şerban şi George Vlad.

Sursă foto: facebook/PNL Buzău

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.