A trecut mai bine de o săptămână din campania electorală pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai, iar principalele formaţiuni prezente pe scena politică judeţeană şi-au relevat planul pentru susţinerea candidaţilor în forul european.

Adrian Mocanu, preşedinte ALDE Buzău şi Norica Nicolai, nr. 1 pe listele ALDE. Sursă foto: Facebook ALDE Buzău

ALDE, între premisa pro europeană şi înjurături la adresa primarului

În online, campania europeană desfăşurată de ALDE la Buzău a debutat agresiv, cu o serie de jigniri la adresa primarului PSD, Constantin Toma, demersuri efectuate în urma demisiei viceprimarului liberalilor şi democraţilor, Andrei Neder, dar şi a respingerii propunerii ca Silviu Roşioru, consilier PSRo, partid în alianţă cu ALDE să ocupe funcţia rămasă vacantă în Palatul Comunal.

Printre racolarea politicienilor de mână a doua din judeţ şi promovarea sentinţei definitive de achitare primită de Călin Popescu Tăriceanu în dosarul măturiei mincinoase, reprezentanţii ALDE îşi mai aduc aminte că sunt în campanie electorală pentru Europa doar când promovează fake-news, precum faptul că Norica Nicolai este buzoiancă.

Într-o postare pe contul oficial al ALDE Buzău, deasupra haştagului #ÎnEuropaCuDemnitate, Norica Nicolai este înfăţişată într-o imagine alături de Adrian Mocanu, şeful pe judeţ al liberal democraţilor, cadru însoţit de textul următor: „Alături de Norica Nicolai, cel mai mare motiv de mândrie pentru județul Buzău în Parlamentul European. Doamna Nicolai, o voce respectată la Bruxelles, este buzoiancă de-a noastră și deschide lista de candidați ALDE pentru alegerile europarlamentare.”

Numărul 1 pe lista ALDE pentru Europarlamentare este născută la Sinaia, în judeţul Prahova (CV Norica Nicolai, site-ul PE), iar singura asociere cu judeţul nostru este prin alianţă şi este reprezentată de faptul că soţul acesteia este originar din comuna Beceni.

În rest, în offline, vizitele în teritoriu ale conducerii ALDE Buzău par mai degrabă să creeze şi să consolideze o reţea judeţeană de organizaţii în perspectiva alegerilor locale şi prezidenţiale, decât să promoveze importanţa alegerilor din 26 mai şi valorile europene. La nivelul judeţului Buzău, ca număr de organizaţii ALDE se bate cu PRO România pentru cea de-a treia poziţie, prima fiind ocupată de social democraţi, care sunt secondaţi de către Partidul Naţional Liberal. 17,5% este procentajul ambiţios pe care conducerea ALDE Buzău şi l-a asumat în faţa conducerii de la centru.

PNL, două vizite în teritoriu între provocarea #NimicEştiTu şi „dracu şi tac-su” + complexul PSD

PSD s-a transformat într-un complex pentru liberali, mai ales că acesta pare să fie principalul criteriu după care PNL îşi stabileşte planul de campanie în orice dispută electorală. Liberalii buzoieni par să fi uitat că au fost parte importantă a Uniunii Social Liberale, alături de Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator, mai ales când în online desfăşoară o campanie proactivă cu ţinta directă pe formaţiunea condusă de Liviu Dragnea. Între postări agresive, nefondate şi manipularea maselor prin articole plătite, PNL preferă să arunce cu bani pe blamarea adversarilor, în detrimentul promovării propriilor candidaţi.

Una dintre echipele PNL Buzău de campanie. Sursă foto: Facebook PNL Buzău

Jurnalistul Rareş Bogdan, port-drapelul PNL în cursa pentru Europa a lansat sub haştagul #NimicEstiTuChallenge, o provocare adresată contestatarilor lui Liviu Dragnea, iar Ludovic Orban, preşedintele PNL a catalogat propunerea recentă a numirii lui Eugen Nicolicea în funcţia de Ministru al Justiţiei în locul lui Tudorel Toader printr-o comparaţie „Am scăpat de dracu şi am dat de tac-su!”. Ambele informaţii au fost promovate online de pagina PNL Buzău. În rest, mai nimic despre realizările celor propuşi pentru Parlamentul European.

Între timp, prin numirea consilierului local Constantin Ionescu şef la municipiu, liberalii buzoieni par să-şi fi găsit stabilitatea, cel puţin pentru moment la nivel de conducere locală. PNL Buzău şi-a „croit” echipele de campanie şi desfăşoară sporadic vizite la organizaţiile judeţene, în frunte cu preşedintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu.

PSD Buzău | Campanie argumentată de realizări şi avantajul candidatului buzoian

În online, Partidul Social Democrat, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Buzău desfăşoară o campanie de promovare axată pe realizările europarlamentarilor săi, care şi-au încheiat mandatul anul acesta şi a numelor noi din lista de candidaţi pentru PE. Sub semnul decenţei, social democraţii îşi prezint realizările confirmate faptic, scriptic şi sub legitimitatea cifrelor în articole pe propria platformă, www.online.psd.ro

Buzoianul Andi Cristea în plenul Parlamentului European. Sursă foto: Radio France International

Cel mai mare partid din România are toate şansele să rămână prima opţiune a românilor, în ciuda disputelor recente. Vizitele în teritoriu sunt la ordinea zilei, iar „maşinăria” social democraţilor accelerează chiar şi pe teren accidentat.

La nivel naţional, lista PSD propune nume cu greutate pentru Parlamentul European. Rovana Plumb; Carmen Avram; Claudiu Manda; Chris Terhes; Dan Nica; Maria Grapini; Tudor Ciuhodaru; Dragos Benea; Victor Negrescu; Andi Cristea; Natalia Intotero; Gabriela Zoana; Bianca Gavrilita; Emilian Pavel; Doina Pană; Crina Chilat; Balanica Mariana; Razvan Popa; Luminita Jivan; Pavelescu Alin; Augustin Ioan; Cătălin Grigore; Paturca Roxana Oana Florea; Dragos Cristian; Macaveiu Mihai Ion; Liviu Brailou; Florin Manole Ion Voinea; Horia Grama; Alexandru Popa; Aida Caruceru și Gheorghe Tomoiaga alcătuiesc lista social democraţilor pentru alegerile din 26 mai.

Andi Cristea. Sursă foto: website PE

Locul 10 pe lista social democraţilor pentru Parlamentul European este ocupat de buzoianul Andi Cristea, care ocupă o poziţie eligibilă pentru încă un mandat la Bruxelles. Născut în Municipiul Buzău, tânărul Andi Cristea (nr. 37 de ani) are o sumedenie de avantaje în faţa candidaţilor PNL şi ALDE. Dincolo de avantajul vârstei, Andi Cristea, locul 10 în ierarhia PSD pentru PE surclasează primii trei candidaţi din listele ALDE şi PNL prin experienţa studiilor în cadrul instituţiilor de învăţământ cu grad superior de încredere, acesta fiind absolvent al Şcolii Naționale de Studii Politice și Administrative – Facultatea de Științe Politice din cadru Universităţii București, al Institutul Diplomatic Român şi al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I din Bucureşti. Toate acestea, alături de experienţa din câmpul muncii, exclusiv în administraţia naţională şi europeană i-au fundamentat statutul de diplomat de carieră; este peste cei trei candidaţi pentru PE ai ALDE şi PNL în privinţa funcţiilor ocupate în legislatura PE care tocmai s-a încheiat. Cristea este preşedinte al Delegației la Comitetul parlamentar de asociere UE-Moldova, acolo unde, spre exemplu nr. 1 din lista ALDE, Norica Nicolai are calitatea de doar simplu membru; este singurul candidat buzoian în PE, avantaj decisiv pentru judeţul Buzău, în condiţiile în care activitatea din primul mandat la Bruxelles a lui Andi Cristea a fost strâns corelată cu iniţiativele administraţiilor buzoiene.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.