miercuri, iulie 24, 2024

EVENIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență

Custom ad 1

Spitalul Județean de Urgență Buzău a împlinit 50 de ani iar aniversarea a fost sărbătorită cum se cuvine, printr-un eveniment special care a avut loc în perioada 30-31 mai. Timp de două zile, sub genericul „Zilele Spitalului Județean de Urgență Buzău – 50 de ani de medicină și dăruire”, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău s-au desfășurat mai multe manifestări științifice dar și momente festive la care au luat parte personalități ale lumii medicale, reprezentanți ai administrației locale, parteneri și membri ai societății medicale și academice.

EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență
EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență

O jumătate de secol de la înfiinţarea Spitalului Județean Buzău înseamnă o muncă neîntreruptă, realizată cu dăruire şi abnegaţie de către medici, asistenţi, farmacişti, infirmieri, brancardieri, îngrijitori, cu sprijinul angajaţilor TESA şi sub conducerea echipelor manageriale care au avut responsabilitatea coordonării activităţii celui mai mare şi mai important spital al judeţului Buzău.

EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență
EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență

Aniversăm, azi, 50 de ani de medicină și dăruire la S.J.U. Buzău, 50 de ani în care contribuția fiecăruia dintre noi a reprezentat un pas spre o unitate spitalicească la standardele pe care ni le dorim. Știm că mai sunt multe de realizat, atât material cât și uman, dar vă asigurăm că nu ne oprim și încercăm să mergem către perfecțiune în acest domeniu în care nu avem voie să greșim”, a declarat Ec. Claudiu Damian, managerul S.J.U. Buzău.

EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență
EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență

Lucrările științifice cuprinse în agenda evenimentului, prin marea lor diversitate și complexitate, vor demonstra că avem profesioniști excepționali, că la Buzău se face medicină de nivel înalt, că medicii au aici condiții foarte bune de dezvoltare profesională și de cercetare și că există multe oportunități de care pot profita, iar noi ne mândrim cu ei și le mulțumim pentru ceea ce fac. Vreau să mulțumesc tuturor medicilor, asistenților medicali, infirmiere, brancardieri, personal auxiliar și personal TESA, pentru că fără dumneavoastră, Spitalul Județean de Urgență Buzău nu ar exista”, a declarat coordonatorul activității medicale al spitalului dr. Ștefania Manolescu.

EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență
EVERNIMENT | Spitalul Județean de Urgență a împlinit 50 de ani de existență

Evenimentul, organizat de Spitalul Județean de Urgență Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, a reunit, pe lângă reprezentanți ai autorităților locale, medici, asistenți medicali și personalități care și-au pus amprenta, de-a lungul vremii, asupra activității spitalului. Participanții s-au bucurat de un program științific de excepție: 50 de lucrări științifice au fost pregătite de către medicii buzoieni pentru a marca evenimentul. Aceste lucrări au abordat diverse aspecte ale medicinei, din toate domeniile: ortopedie, chirurgie, pediatrie, neurologie, A.T.I., O.R.L, medicină internă, U.P.U.-SMURD, cardiologie, nefrologie, radiologie, obstetrică ginecologie, oftalmologie, pneumologie, dermatovenerologie și anatomie patologică.

Participanții au avut ocazia de a descoperi cercetări inovatoare și informații de actualitate din domeniul lor precum și cazuri clinice prezentate din S.J.U. Buzău.

După deschiderea oficială a manifestărilor, la sediul Spitalului Județean de Urgență Buzău a avut loc un alt moment emoționant, dezvelirea unei plăci comemorative ce marchează cei 50 de ani de funcționare a S.J.U. Buzău, un omagiu adus celor care au asigurat și asigură continuitatea acestei unități medicale, în slujba comunității.

Istoria medicinei în județul Buzău începe în anul 1792, cu înființarea Spitalului Gârlași de către Mina Minculeasa. Evoluția continuă cu Spitalul Județean I.C. Brătianu, inaugurat în anul 1896, marcând o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii medicale locale. Inaugurarea Spitalului Județean Buzău se face în anul 1974, deținând la acel moment 714 paturi. De atunci, S.J.U. Buzău a evoluat și a beneficiat de investiții semnificative, atât în modernizarea infrastructurii, cât și în aparatură medicală. Aceste investiții sunt dublate de calitatea personalului medical. La S.J.U. Buzău există un corp medical de o calitate extraordinară, care dă dovadă de mult profesionalism și empatie.

Evenimentul s-a încheiat cu o gală festivă, la care au participat peste 300 de invitați, medici în activitate dar și care au ieșit la pensie, asistenți medicali, reprezentanți ai instituțiilor partenere, autorități locale.

Momente pline de emoție au fost la Gala festivă, care a debutat cu decernarea premiilor pentru activitatea medicală profesioniștilor care au contribuit la activitatea spitalului de-a lungul anilor. Au fost acordate trofee pentru medicii care au lucrat în S.J.U. Buzău și care au avut performanțe deosebite, șefilor de secții, personalului TESA. Totodată, Consiliul Județean Buzău a felicitat echipa managerială și a acordat trofee pentru eforturile depuse în asigurarea unor servicii medicale de calitate.

Sursă: Spitalul Județean de Urgență Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole