duminică, aprilie 28, 2024

CONCERT | Adrian Nour & Band la Teatrul ”George Ciprian” de Dragobete

Custom ad 1

Sâmbătă, 24 februarie, de la ora 18:00, iubitorii jazz-ului din Buzău sunt așteptați la un concert extraordinar de jazz – JAZZIN’ LOVE – cu Adi Nour & BAND.

Aniversații zilei primesc 1 invitație la concertul de jazz – JAZZIN’ LOVE – cu Adrian Nour & Band. Înscrierile se fac la Teatrul George Ciprian. Data limită: 20 februarie.

De asemenea, aveți ocazia de a imortaliza momentele zilei la „Poarta lui Dragobete”, special amenajată în foaierul teatrului pentru acest eveniment.

Biletele pentru concert se pot achiziționa ONLINE, de la Teatrul „George Ciprian” sau de la Agenția de Bilete din Bdul. Nicoale Bălcescu – în incinta Galeriilor de Artă.

Dragobete este o sărbătoare tradițională românească, cunoscută și sub numele de „Cap de primăvară” sau „Logodna păsărilor”. Aceasta este celebrată pe data de 24 februarie și este considerată echivalentul românesc al zilei de Sfântul Valentin.

Dragobetele este o divinitate a poporului dac, fiul babei Dochia, și este considerat zeul dragostei și al veseliei. În mitologia populară, Dragobetele era cel care încuraja iubirea și uniunea, aducând fertilitate și abundență.În ziua de Dragobete, tradiția spune că fetele și băieții se îmbrăcau în haine de sărbătoare și mergeau împreună în pădure pentru a culege flori. Acolo, ei jucau jocuri și cântau cântece de dragoste. Se credea că participarea la aceste festivități aducea dragoste și fericire în viața celor prezenți.

În prezent, Dragobetele este sărbătorit în special în zonele rurale ale României, unde tradițiile vechi sunt încă păstrate vii. În această zi, oamenii își declară dragostea unul pentru celălalt, oferă cadouri și flori, și petrec timp împreună. Este o zi a iubirii și a bucuriei, care celebrează venirea primăverii și renașterea naturii.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole